A hímek megférnek egymás mellett?
Az lenne a kérdésem hogy pl. a hím szivárványos guppik (csak azok) megférnek egymás mellett nőstények nélkül?
És mik a feltételei egy sz. guppi számára?
köszönöm. (:
azért kérdeztem mert akk így szeretném tartani majd a kis jövevényeimet anélkül h szaporodnának. :DD
és a guppinak vízinövényből milyen fajta jó? bármilyen?
vagy ami a tipikus keresdekésekbe kapható amik elvannak ültetve egy kis "kosárba"
A hím guppik megférnek egymással, 30 literre maximum 5 halat tegyél, 50 literre már mehet 10.
Növényekből számukra mindegy, hogy mit teszel, ez a világításodtól függ.
diszhal.infon megtalálod a növények igényit, 0,3 watt/liter a gyenge, 0,5 a közepes, 0,75 az erős, 1 pedig az intenzív fény. Tehát, ha egy 30 literes akváriumra van 10 watt fényed, az a gyenge, 15 watt a közepes és így tovább.
bereek
Lehet, viszont én nem szoktam mert párzási időszakban kiharaphatják egymás fátyolos farkát.A tartásához 22-27°C a szükséges.Különösebb elvárása nincs viszont ha úgy bánunk vele mint egy kényesebb fajjal azt meghálálja.A víz ph 7 ,a keménység 8-12 nk°.Viszont érdemes nekik változatos étrendet ajánlani pl. tubifex és más élő eleség.
bereek
Szerintem érdemes keményebb vagy bőrszerű tapintású levelű növényt venni mert a puhább levelűeket igen szépen meg tudják rágcsálni.
rengeteg hasznos választ kaptam. (:
eldöntöttem sz. guppit tartok. :DD
és hogyan kell elültetni a vízi növényeket?
a talaj már meg van de színes kavics. persze sötét színű (lilás) kell gondolom vmiféle táp nehogy elrohadjon vagy stb.
a halakkal kapcsolatban már kezdek "profi" lenni. [:
de a növényekkel kapcsolatban remélem még tudtok segítséget nyújtani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!