Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez így jó egy 45 literes...

Ez így jó egy 45 literes akváriumba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Most fogok akváriumot venni magamnak (az elsőt) 45 literes lesz ha ilyen halakat rakok bele az jó?

1 betta,8 neon,4 páncélos harcsa..ezt az akváriumot fogom majd megrendelni :

[link]

mi a véleményetek? köszi előre is a válaszokat :)

2011. márc. 14. 21:20
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
ja és ott az oldalon ki lehet választani hogy milyen szűrőt/fűtőt lehet rendelni..én a szűrőnél az elsőre gondoltam és a fűtőnél a másodikra...
2011. márc. 14. 21:22
 2/14 anonim ***** válasza:
45%

Neon hülye ötlet mert meg fognak nőni, nem maradnak olyan kicsik mint a boltban.

Én teljesen más halakat javasolnék bele, de mindegy.

Vagy egy rakat guppyt ha az neked tetszik, vagy pedig.

ilyeneket:

[link]

2011. márc. 14. 21:23
 3/14 anonim ***** válasza:

Jó lehet az az akvárium csak a lámpa kicsi benne, de ha kiegészíted még 2db ilyennel, mondjuk a 36 cm hosszúval, ezt beleragasztod a tetejébe pluszban FBS-el

[link]

akkor úgy még a növények is megmaradnak benne :)

2011. márc. 14. 21:27
 4/14 A kérdező kommentje:

mi jobb?ha kevesebb neont rakok bele vagy 6 db zebradániót?

és a világítás jó ha nagyobb teljesítményű fénycsövet rakok bele ?

2011. márc. 14. 21:38
 5/14 gfero ***** válasza:
100%
a hal összeállítás jó csak a páncélos harcsa helyet vennék 5 db törpe szívóharcsát .az akvárium ha jol értem nem fűtővel meg szűrővel van ebben az esetben drága.ennél sokkal nagyobbat tudsz venni használtan
2011. márc. 14. 21:38
 6/14 A kérdező kommentje:
a nagyobb akváriumon én is gondolkoztam csak az a baj hogy nem tudnám hova tenni :S
2011. márc. 14. 21:43
 7/14 A kérdező kommentje:
a fűtőről és a szűrőről mi a véleményetek ?
2011. márc. 14. 21:47
 8/14 gfero ***** válasza:
eheim2006pickup ez valamire használható azok közül. a fűtő az mindegy legyen automata termosztátos 50w-os.de nézzél még szét nem tartom valami jónak ezt a szettet
2011. márc. 14. 22:19
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát, hát. Ennyi pénzért valóban találsz jobbat, használtan. Meg ha már veszed, egy 55 litereset próbálj már meg beszorítani valahová, abban mindjárt szellősebben vannak a halak.

A szivacsszűrő nevetséges egy ekkora akváriumba, max. egy 20 litereset visz el. Az eheim 2006 már jó a 45 literesbe, 55-ösbe viszont már 2008 kellene.

Fűtőből Rester helyett inkább Resunt vagy bármelyik másikat venném, az a 200 forint már nem pénz érte és legalább nem noname.

A halak, amiket összeválogattál, szerintem jók, de neonból vörös neont vegyél, ne kéket. Közelebb áll a hőmérséklet igénye a bettáéhoz. És a páncélos harcsák helyett a törpe szívóharcsák valóban hasznosabbak.

2011. márc. 14. 22:59
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ezekkel a halakkal semmi baj, teljesen korrekt összeállítás, ha nem is a legprofibb.

Az akvárium jó, a világítása elég gyenge (árnyéktűrő növényekhez lesz jó).

Szűrőből (nem is értem, miről beszélnek a többiek...) egyedül az Atman 301-es bír el ekkora akival, a többi attól hogy van köztük márkás, még nagyon alulméretezett!

(úgy számolj, hogy kb. 250-300 L/H-s vízforgatás szükséges!)

Fűtőből 50 W automata kell, a felsoroltak közül az atman és a jager megbízható gyártó.

2011. márc. 15. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!