Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » S. O. S. Mit csináljak evvel...

S. O. S. Mit csináljak evvel a hallal? Sajnálom kidobni.

Figyelt kérdés

Az egyik szivárványos guppimnak kezdődő úszórothadása van.

A többi halon nem látszanak a tünetek.

Sajnos nincs lehetőségem hogy külön aksiba tegyem át. De félek hogy megfogja fertőzni a többi halakat.(Amik nagyon szépek, és egészségesek)

Ha azt az egy halat, külön tenném valamibe. Akkor a többi hallal micsináljak hogy ne fertöződjenek meg ök is? Víz csere? És ha igen , mennyit cseréljek le? És etessem őket, vagy ne, és ha ne akkor mennyi ideig?

(mindennap egyszer szoktam őket etetni, este)

2011. márc. 14. 21:17
1 2
 11/19 gfero ***** válasza:
A legtöbb parazitás és bakteriális betegségnél is hatékonyan használható.1 tabletta 100 liter vízhez.de a csigákat és nagy valószínűséggel a garnélákat is kiirtja
2011. márc. 14. 21:48
 12/19 A kérdező kommentje:

értem, és akkor ha a csigágkat át teszem pl, egy nagy beföttes üvegbe amíg kezelem a halakat neomagnollal , kibírják? nm pusztulnak el?

és akkor mennyi ideig és hogyan használjam a neomagnolos kezelést, és mikor mennyi vízcserét csináljak?

a növényekben is kárt okozhat a neomagnol tabletta? mert növényes aksim van.

2011. márc. 14. 21:54
 13/19 gfero ***** válasza:
bocsi a neomagnolrol írtam.de ha vannak csigák meg garnélák akkor inkább parakillel+ aquafuránal kezeld és a kezelés alatt ne etesd a halakat és a fűtést tekerd 28 fokra
2011. márc. 14. 21:55
 14/19 A kérdező kommentje:

és a parakillt hogyan használjam? menny idönként ismételjem meg a kezelést, és mennyi idönként, hány %-os vízcserét csináljak? mert ha kiirtja a csigákat a neomagnol, akkor nem használom.

olyan hülye vagyok, ma reggel nem vettem észre hogy beteg a hal. és a hálóval belenyultam a vízbe. és ma délután meg a nevelő aksiba is belenyultam ugyan avval a hálóval. de már megvolt száradva a háló úgy nyultam bele vele. akkor lehet hogy a kishalak is megfertözödtek? még picik és rajtuk nem látom.

2011. márc. 14. 22:01
 15/19 gfero ***** válasza:
a parakillt bele öntöd az akváriumba de nehogy túladagold mert ez egy erős gyógyszer és megölőd a halaid. a harmadik nap után csinálsz egy 50%vízcserét és megint beleöntöd a gyógyszert és még 3 nap kezelés.a végén megint csinálsz 50%vízcserét és a hőfokot visszaállítod 25 fok-ra.a neomagnol ha azt akarod a növényeknek nem árt de adig a csigákat el kel máshol helyezni .ez a kezelés 3 napig tart és a végén ennél is kell részleges vizcsere
2011. márc. 14. 22:06
 16/19 A kérdező kommentje:

oké, holnap csinálok 50%-os vízcserét, és csak szerdán tudok elmenni venni parakillt, mert 20 km-re van innen a bolt ahol lehet kapni.

a csigákra se ártalmas a parakill?

2011. márc. 14. 22:12
 17/19 gfero ***** válasza:
a parakill nem ártalmas a csigákra ha nem adagolod túl.
2011. márc. 14. 22:31
 18/19 A kérdező kommentje:

oké,

Folyékony növénytápot a kezelés alatt , tehetek a vízbe?

2011. márc. 14. 22:52
 19/19 gfero ***** válasza:
kezelés alatt ne tegyél semmilyen tápot,vegyszert a vízbe
2011. márc. 15. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!