Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 192 literes akváriumhoz...

Egy 192 literes akváriumhoz elegendő a 6 mm-es üvegvastagság?

Figyelt kérdés
Az adatok: 192 L, méret: 80X40X60, 6mm-es üvegből, üvegtetővel és merevítéssel.
2011. márc. 14. 12:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen, hát mondjuk az enyémbe nincs középen semmi, csak két csík a két hosszú oldalán, de az enyém alacsony.

A tiédbe főleg ha 60 cm magas lenne, egy ilyesmi merevítés kéne szerintem:

[link]

Nekem bár régen volt egy nagy akvárium, 50x50x100-as abba se volt középen merevítés, de annál egy L idomokból hegesztett vas keretbe volt az egész berakva és vas lábai is voltak. Az viszont nagyon ronda volt.

2011. márc. 14. 14:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Hát öö izé akvakertészet... Az kicsit drágább lesz, mert szűrésből kellene egy óránkénti 10X-es vízforgatás. Belső szűrőt csak a látvány miatt nem használnak, amúgy nyugodtan lehet, sőt, hasznos is. Nameg számolj még az árba egy nagynyomású co2 palackot.

Illetve napi tápozást, heti 30-50% vízcserét, rengeteg gondoskodást.

Jobb lenne egy egyszerűbb, hagyományos növényesben gondolkozni először, aztán ha az megy, jöhet a kertészet.

2011. márc. 14. 15:05
 13/16 anonim ***** válasza:

Low tech növényest mondjuk, ahhoz nem kell CO2.

De hát jól kell összeválogatni a növényeket és a lámpát.

2011. márc. 14. 15:30
 14/16 anonim ***** válasza:
Én írtam a világításról. Ha ilyen növényesben gondolkozol, akkor a 150-eshez kb. 120-130 W kell.
2011. márc. 14. 15:36
 15/16 Bán Máté ***** válasza:
nekem 50l-es be 4mm
2011. márc. 14. 17:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Na utánaolvasgattam a dolgoknak, a co2 rendszer beszerzése és üzemeltetése is igencsak megdobja a költségeket, szóval valószínűleg marad a low-tech, de ez meg jóval nagyobb tudást/körültekintés igényel, úgyhogy belevetem magam az olvasmányokba.
2011. márc. 15. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!