Hogyha újra szeretném tölteni az akváriumot, és ha megfelelő hőmérsékletű vizet öntök bele, akkor is várni kell pár napot míg bele teszem a halakat?
Ne aggódd túl a dolgot. Minél kevesebbet legyenek a vödörben, szűrő minél kevesebbet álljon, és persze most azt ne mosd ki.
200 l akváriumunk költöztetése így ment: 2db 20l-es vödörben régi víz halakkal, benne levegőztető kivéve az autóút idejét. Pár óra alatt szobahőn nem fog túlhűlni a vödör.
Aksit utána feltöltöd csapvízzel- nem teljesen, mert megy még bele a régi víz-, hőmérővel ellenőrzöd a végét, hogy egyezzen a vödrökkel. Nem lesz bajuk ha 24 fokba mennek 28 helyett pl ha annyira hűlt a vödör. Bekapcsolod a szűrőt, és mennek bele a halak meg a régi víz. Tudom hogy a tudományos módszerek sokkal bonyolultabbak, de nekem még soha nem lett bajom a klóros vízzel, a szokásos vízcsere is úgy megy hogy csak 50 l víz marad az akváriumban, halak benne, és kézzel belőtt hőm. víz megy bele a csapból. Sügérek és szokásos tömeghalak meg sem érzik, ezekkel van tapasztalatom.
Persze használhatsz is vegyszereket, vízelőkészítőt, mindennél sokkal fontosabb hogy a vödörben ne legyenek sokáig. szerintem...:)
Köszönöm mindenkinek! : )
Sikerült sikeresen elvégezni a feladatot.
Míg teljesen le nem engedtük a vizet, ki nem takarítottuk, és míg fel nem szereltük a kerekeket, addig két darab 5 literes befőttes üvegben voltak a halak a saját vizükben. Utána vissza töltöttük a vizet, hőmérővel figyeltük, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen.
Majd vissza a halak, és minden ment a régiben. Kb. 2 órát voltak az üvegben, és nem viselte meg őket. Van nekünk sera aquatan szóval azt is tettünk bele, tehát szerintem minden rendben van : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!