Ha van egy 200W-s szabályozható fűtőm, akkor az kisebb hőmérsékletű fűtésre állítva is 200W-t fog fogyasztani?
1. A zt elfogyasztott villamos energiát W/h ban, a villanyórák kW/h-ban mérik, ebből következik
2. Ha nincs bekapcsolva semmit nem fogyaszt.
3. Ha be van kap csolva, óránként 0,2 kW/h-t fogyaszt
4. Ha hőfokszabályozóval van ellátva, akkor, rendszertől és fajtától függően ugyan, de az alacsonyabb hőmérsékledtre (hőfokra) beállitva kedvesebbet fog fogyasztani 0,2 kW/h nál (h = óra)
Szeretem, ha félreértés-magyarázás nélküli az élet.
Végezze el mindenkmi lotthon a következő kisérletet:
1. Üljön le mindenki otthon a villanyórája elé.
2. Szetrezzen egy egy olyan fényforrást, ami 2 db olyan aljzattal van felszerelve, amelybe E27 égő becsavarható. Csvarjon be mindkét aljzatba egy-egy db. 100 W teljesítményű izzót. (Gyártásukat most tiltották meg). Dugja a kionnektorba a világitótest dugaszát. Kapcsoljon ki minden fogyasztót a lakásban. Aztán számolja me, hogy a forgótárcsás mérőóra alu tátrcsája (régui rendszer) hányat fordul 50 perc alatt ( hatvan perc = egy óra = h). Aztán csavarja ki az egyök 100 W izzót és megint számolja meg, hányat forduk az alu tárcsa. Azt fogja tapasztalni, hogy "lassabban forog az óra". Az elfogyazstott villamos eljesítmény ugyanis fele terhelés mellett felére csökken.
Én a lányom nagy kapacitású akváriumába, a sárgafülü ékszerteknösök részérfe 2 db. fűtőtetestet szereltem. (2x 50 W). Teljesen egyértelmú volt, hogy ha a másodikat kikapcsoltam, akkor óránként csak a felét fogyasztott el a fütés.
Ne tessenek összekeverni a fűtőtest teljesítményét az edlfogyasztott villamos energia mennyiségével. Az előbbi statikus, az utóbbi dinamikkus jelenség és fógg az időtől is.Az utóbbit és nem az előbbit fizetjük az áramszolgáltatónak.
Mindenkinek, mindenkinek !
A kérdés "fogyasztás"-ra vonatkozik !!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!