Halösszeállítás: megvan, hogy milyen fajtákat szeretnék, de nem tudom melyikből mennyi legyen?
Igazából már megvan a halak egy része. Ezek vannak most: Guppyk (kb 30 db), plattyk(3 db), xifok (egy pár), félcsőrös csukák (3 db), balloon molly (2 db), sziámi harcos hím, 2 páncélos harcsa, 5 ancistrus (még elég kicsik,egyenlőre megvannak). Amit pedig szeretnék az egy raj galaxi razbóra és/vagy egy raj neonhal, ugy 10-15 db,akár mindkettőből, ha lehet őket egy helyen tartani. Miket tarthatnák meg szerintetek azok közül amik megvannak, hogy melléjük jöhessenek a razbórák,neonok? Guppyból sok van, tudom, de már van gazdi egy részükre, igazából ugy 10 db-ot szerettem volna megtartani közülük.
Az akvárium 80 liter, szűrő van- 500 l/h ha jól emlékszem, hőmérséklet 24 fok, világítás is van. Hamarosan lesznek szép, sűrű növények-mert egyenlőre elég kevés van.
Jézus... Ne azon gondolkozz, hogy mit veszel még, hanem hogy mit tudsz AZONNAL elpasszolni. Egy 80 literes akvárium MAXIMUM 20 hal tartására alkalmas.
Itt nagyon hamar halpusztulás lesz... Anciból 1-et tarts meg, guppiból olyan 5-öt, de a többi létszám is borzasztó, elevenszülőkből 1 hím 2 nőstény kellene, páncélosokból 6. De a xipho egyáltalán nem illik ide, neki nagyobb hely kell.
Ja, hogy a másik kérdésedre is válaszoljak: galaxikat ebben az akváriumban nem tarthatsz, teljesen másak az igényei.
Ha szeretnél 10 neont, akkor az összeállítás:
1 sziámi
10 neon
6 péncélos harcsa
1 anci
Ennyi!
Ha pedig elevenszülőzöl, akkor:
1 anci
1 sziámi
5 guppi
6 páncélos
3 molly
3 platty
De ez is a nagyon maximum.
Egyik variáció:
10 neon + 6 galaxy + 6 amanda lazac + 6 törpe szívóharcsa
Galaxyt csak tenyésztőtől vegyél, mert a boltokba vadon fogottat árulnak ami nem túl strapabíró. Ha galaxyt tartasz, akkor kezdetben 20 liter ioncserélt vizet önts az akváriumba, aztán 2-3 hónap alatt lassan lehet ezt az értéket csökkenteni, szoktatni kell őket a sima csapvízhez, aztán bírni fogja azt is. A kedvenc kajája az élő vizibolha.
------------------------
Másik variáció:
10 neon + 10 guppy + 4 csőrős csuka + 6 törpe szívóharcsa
--------------------------
Harmadik vaiáció talán:
6 platty + 6 xipho + 6 molly + 1 anci
(bár ehhez szerintem már nagyobb akvárium kéne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!