Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mennyibe kerülnének a szüksége...

Mennyibe kerülnének a szükséges felszerelések?

Figyelt kérdés

Láttam egy Diszkoszhalas kérdést, én is nagyon szeretném őket tartani, de még nem érzem magam érettnek a feladatra, félek a nehéz tartásuktól. Már, ha egyáltalán tényleg annyira nehéz, mint sokan mondják. Akinek van ilyen hala írhatna tapasztalatokat!:)

Ha az akváriumom megvan, és a halakat leszámítva mégis mennyibe kerülnének nekik a cuccok?

Pl: ph mérő, Ro vízkészítő, Co szett....

Egy aktívszenes szűrő elég lenne nekik, vagy sem?

2011. márc. 2. 17:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
remélem megérkezik:) de várok türelemmel, nem gond, ha esetleg ma már nem lesz időd válaszolni!
2011. márc. 2. 18:46
 12/21 anonim ***** válasza:
125 literbe rakhatsz 2db vitorlás halat és mellé 2db ramirezi sügeret és 2db kakadu sügeret, meg sok növényt.
2011. márc. 2. 22:27
 13/21 Frontosa ***** válasza:

Ha komolyabban bele akarsz merülni szerezd be ezt:

Lukács-Sinkó - A Tanganyika- és a Malawi-tó sügérvilága

Ez a magyar nyelven elérhető legjobb sügeres könyv és minden itthon kapható sügérről részletes leírást kapsz+mindenre kiterjed amire csak szükséged lehet a sügerezésnél. Elég nagy a témakör, úgyhogy ez szerintem nem msn téma. =)

Ekkora akváriumban nincs túl nagy választék a tartható halfajokat illetően. esetleg tudom ajánlani:

- 1 pár Porcelánsügér

- Apistogrammák (1 hím, 4-5 nőstény)

- Filamentosa (csak haladóknak)

- Ramirezi társasba

- 1 pár Julidochromis

- Meggyhasú társasba

- Kazuárfejű 2-3 pár

- Esetleg homoksügerek 6-8 db

Nagyjából ennyi, ezek jutnak eszembe

Ezek közül is a Porcelánsügeret javasolnám kezdésnek, ha nem társasba szánod.

Társasba ezek közül csak a meggyhasú és a Ramirezi jöhet szóba.

Üdv,

2011. márc. 3. 10:25
 14/21 A kérdező kommentje:

most társasom van, de váltani szeretnék. A mostani halaimat elajándékozni, és berendezni sügeresnek. Szinte csak sziklákkal szeretném, maximum egy nagyobb csomó növényt úgy megcsinálni, mintha a kőkupacból nőne ki.

Az afrikai sügeres válaszolótól kérdezném, hogy megérkezett a levél?

2011. márc. 3. 10:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Filamentosa - kockás bölcsőszájú hal az nagyon szép.

Véletlenül két nőstényt vettem, viszont nem tetszik hogy a nagyobbik genya és a kisebbet sakkban tartja. Néha úgy csinál, mintha az egész akvárium csak az övé lenne :/

2011. márc. 3. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:

Sajnos valamiért még mindig nem kaptam meg az emailed...de leírom akkor itt a címem, nem titok :)

kosztolanyi.emerencia(kukac)gmail.com

Írj nyugodtan, válaszolok bármilyen kérdésedre. :)

2011. márc. 3. 18:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Frontosa-nak még üzenem, hogy nem is akarok én mindent részletesen leírni és pótolni egy szakirodalmat. Csak sokszor szüksége van az embernek olyantól tanácsokra, aki szintén ilyen halakat tart. :) És ebben szívesen segítek akárkinek.
2011. márc. 3. 18:40
 18/21 A kérdező kommentje:

így van, miért ne lehetne egy tapasztalttal megbeszélni? Ezt írtam egy előbbi kommentemben, hogy oké jók ezek a könyvek, de szerintem nagyon sarkosak. Ahogy a "nagykönyvben meg van írva" igen ám, de na...

Szóval küldök levelet és köszi, hogy leírtad a címed!

2011. márc. 3. 18:46
 19/21 A kérdező kommentje:
elküldtem a mailt egy másik címemről, remélem már megkapod:D
2011. márc. 3. 19:13
 20/21 anonim ***** válasza:
Válaszoltam :P
2011. márc. 3. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!