Mennyibe kerülnének a szükséges felszerelések?
Láttam egy Diszkoszhalas kérdést, én is nagyon szeretném őket tartani, de még nem érzem magam érettnek a feladatra, félek a nehéz tartásuktól. Már, ha egyáltalán tényleg annyira nehéz, mint sokan mondják. Akinek van ilyen hala írhatna tapasztalatokat!:)
Ha az akváriumom megvan, és a halakat leszámítva mégis mennyibe kerülnének nekik a cuccok?
Pl: ph mérő, Ro vízkészítő, Co szett....
Egy aktívszenes szűrő elég lenne nekik, vagy sem?
Ha komolyabban bele akarsz merülni szerezd be ezt:
Lukács-Sinkó - A Tanganyika- és a Malawi-tó sügérvilága
Ez a magyar nyelven elérhető legjobb sügeres könyv és minden itthon kapható sügérről részletes leírást kapsz+mindenre kiterjed amire csak szükséged lehet a sügerezésnél. Elég nagy a témakör, úgyhogy ez szerintem nem msn téma. =)
Ekkora akváriumban nincs túl nagy választék a tartható halfajokat illetően. esetleg tudom ajánlani:
- 1 pár Porcelánsügér
- Apistogrammák (1 hím, 4-5 nőstény)
- Filamentosa (csak haladóknak)
- Ramirezi társasba
- 1 pár Julidochromis
- Meggyhasú társasba
- Kazuárfejű 2-3 pár
- Esetleg homoksügerek 6-8 db
Nagyjából ennyi, ezek jutnak eszembe
Ezek közül is a Porcelánsügeret javasolnám kezdésnek, ha nem társasba szánod.
Társasba ezek közül csak a meggyhasú és a Ramirezi jöhet szóba.
Üdv,
most társasom van, de váltani szeretnék. A mostani halaimat elajándékozni, és berendezni sügeresnek. Szinte csak sziklákkal szeretném, maximum egy nagyobb csomó növényt úgy megcsinálni, mintha a kőkupacból nőne ki.
Az afrikai sügeres válaszolótól kérdezném, hogy megérkezett a levél?
Filamentosa - kockás bölcsőszájú hal az nagyon szép.
Véletlenül két nőstényt vettem, viszont nem tetszik hogy a nagyobbik genya és a kisebbet sakkban tartja. Néha úgy csinál, mintha az egész akvárium csak az övé lenne :/
Sajnos valamiért még mindig nem kaptam meg az emailed...de leírom akkor itt a címem, nem titok :)
kosztolanyi.emerencia(kukac)gmail.com
Írj nyugodtan, válaszolok bármilyen kérdésedre. :)
így van, miért ne lehetne egy tapasztalttal megbeszélni? Ezt írtam egy előbbi kommentemben, hogy oké jók ezek a könyvek, de szerintem nagyon sarkosak. Ahogy a "nagykönyvben meg van írva" igen ám, de na...
Szóval küldök levelet és köszi, hogy leírtad a címed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!