Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hol találok bettáknak való...

Hol találok bettáknak való miniakváriumsorozatot neten viszonylag olcsón?

Figyelt kérdés
Olyat keresek, mint amilyenben a halasnál árulják a bettákat. Néztem Vaterát, TeszVeszt, de nem találtam, pedig biztosan láttam már eladót.
2011. febr. 24. 20:46
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Mert ez nem 77-es könyvnek látszik. Amúgy az eredeti cím LAROUSSE Poissons et Aquariums.
2011. febr. 24. 22:08
 22/31 Platypus ***** válasza:
Eredetileg LAROUSSE Poissons et Aquariums címen jelent meg, 1975-ben. A 77-es az angol fordítás megjelenési dátuma, elnézést a félrevezetésért, lusta voltam tovább keresni.
2011. febr. 24. 22:33
 23/31 A kérdező kommentje:
De akkor hogy lehet, hogy azt írja a cím mellett, hogy az eredeti könyv 1999-es?
2011. febr. 24. 22:53
 24/31 anonim ***** válasza:

Egy 170cm-s embert is lehet tartani 2x2x2 méteres kalitkában. Simán elfér. Ha etetik, akkor nem döglik meg.

És ha nem akar izomsorvadást kapni, futhat helyben is.

Bár ennél a börtön is egy kellemesebb közeg, mert ott a rabokat napközben kiengedik az udvarra levegőzni.

A bettának a 2 liter, hát lehet tartani benne, legfeljebb depressziós lesz, de azt nem tudod, mert nem beszélgetsz vele. Ha megdöglik, akkor meg veszel másikat. Nem igaz? Végülis olcsóbb mint egy normális akvárium.

2011. febr. 25. 00:08
 25/31 anonim ***** válasza:

Ha egyedül akarod tartani, minimum 20-25 liter kell neki.

Ha nőstényekkel, akkor 3 nőstény az ideális, nagyon sok növény, és minimum 50-60 liter.

Ezek tények, és mint ilyen, nem képezi vita tárgyát.

2011. febr. 25. 14:52
 26/31 anonim ***** válasza:
61%
2 liter... gondolj már bele! Az embernek 2 litert kell meginnia 1 nap. És akkor 2 literbe akarsz tartani egy halat. Egy élőlényt. 2 liter egy szódavizes üveg. Akkor gyakorlatilag az elmélet szerint egy bettát tarthatnál egy szódavizes üvegben, vagy egy kisebb gyerek gyomrában. Egy halat, ami természetes környezetében hatalmas rizsföldeken él és vígan úszkál métereket. Gratula.
2011. febr. 25. 14:55
 27/31 A kérdező kommentje:
Na ne próbáljatok már baromságokat bebeszélni nekem. Hatalmas rizsföldek, hogyne. Ahha, vagy inkább a keleti halpiac. Ha nem tudnátok okos emberek a sziámi harcoshal nem él vadon. A borneói harcoshalból tenyésztették ki. Már ezerszer megmondtam, hogy nem áll szándékomban 2 literben tartani, hanem 10 literes rekeszekbe raknám. És nehogymár 1999-ben még lehetett 2-3 literben bettát tartani, ma meg már tilos. Ennyi erővel pontyot sem lehetne a Tescoban 50-esével tartani egy 500 literes tartályban. Lehet, hogy azoknak megvan a sorsa, de azok szenvednek attól. Ne mondjátok már, hogy egy betta megdöglene egy 10 literes akváriumban. Nekem egyszer szaporodott is benne. Talaj, búvóhely, növények. Na ne kábítsatok itt.
2011. febr. 26. 10:31
 28/31 Platypus ***** válasza:

Nem tudom, hogy hallottál-e az új állatvédelmi törvényről. Díszhalaknál 20 centi hossz alatt 2 liter vizet ír elő minden halcentiméterre, tehát egy 7 centisre megnövő Bettának minimum 14 liter kell, azalatt a törvény szerint állatkínzás tartani. Nem döglik meg persze, a börtönben sem halnak meg a rabok, de attól még nem olyan élvezetes kis helyen az élet. '99-ben még nem volt meg a törvény, a könyvet meg egyébként is '75-ben írták, csak sok újrakiadást ért meg.

A törvény szerint a teszkós ponty tárolása is állatkínzás, nem is beszélve az élve, zacskóban hazacipeléséről. Persze mindenki leszarja. De az, hogy mások rosszabbak, még nem menti fel az embert a saját hibái alól. Ha én megölöm a szomszédomat, akkor gyilkos vagyok, hiába mondogatom, hogy xyz diktátor még többet megölt, mégis szobrot emelnek neki. A borneói harcoshal meg a sziámi az két külön faj, a borneói a Betta unimaculata névre hallgat, a sziámi Bletta splendens és létezik önálló vad alakja, ami rizsföldeken úszkál. Az igaz, hogy a mai betták már messze vannak a természetes alaktól, de attól még nekik is vannak igényeik.

2011. febr. 26. 16:40
 29/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt az a legnagyobb baj, hogy tudatlanul próbálsz okosnak látszódni. Lásd.: Platypus válaszát. Lásd.: új állatvédelmi törvények.

Nem értem miért nem lehet a tapasztaltabbra hallgatni, és bevallani, hogy igaza van, ehelyett nevetséges érvekkel próbálsz támadni, csak, hogy neked legyen igazad. Az már nem gond, ha eget verő baromságok, és magadat járatod le...

2011. febr. 27. 16:15
 30/31 A kérdező kommentje:
Eleve itt nem is erről van szó. Szövegértés emberek! Az már csak megy! Nem az a kérdés, hogy a hal hogy érzi magát hanem, hogy hol van ilyen akvárium a neten. Erre kilyukadunk egy teljesen más témára. Azért jó lenne, ha értenétek a kérdésem és arra válaszolnátok. De nektek hiába beszélek.
2011. febr. 27. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!