Miért úszik ilyen furcsán?
Az egyik márna úgy úszik, hogy időnként "balra görbül", mintha balra akarna nézni, ezt párszor ismétli, utána rendesen úszik tovább. Nem bírja annyira a szűrő sodrását, mint a többiek, olyan, mintha jobban fárasztaná az áramlat. Eszik redesen, de nem tud olyan fürgén forgolódni. Egyikük testén sincs semmi elváltozás kívül.
Szeptembertől itt lakik, azóta nem volt senkivel semmi baj. Hőm.: 23-24 fok, vízcsere 1-1,5 hetente 15%, annyi változás volt, hogy az elmúlt 3 éjjel le kellett kapcsolnom a szűrőt :( , ma már nem. A többiekkel semmi gond nincs (8 márna és 4 páncélos).

Igen, köszi, én is erre gondoltam, hogy a szűrőleállítás volt a baj (gond volt a ház biztosítékaival). Egyikük lehet gyengébb, mint többi, régebben is gyanús volt, hogy 1 mindig félrevonul, de a 4 kisebb megkülönböztetése nehéz.
Vizet azonnal cseréltem, ahogy láttam, hogy fura, ma reggelre mintha jobban nézne ki.
Köszi még egyszer!

Ha csak 1 csinálja ezt, az még kisebb baj. Figyeld a többit is, mert mérgezésnek szoktak (többnyire) ilyen tünetei lenni. Pl. ammónia mérgezés a leállt szűrő miatt, vagy nitrátmérgezés a elégtelen vízcsere miatt.
A szűrő nem árt, ha túl van méretezve, és éjjel-nappal üzemeljen, és duplája vizet kéne cserélni, ahogy már írta Murr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!