Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon elszúrtam? SOK VÁLASZT....

Nagyon elszúrtam? SOK VÁLASZT. ÉS ÉRTELMESET!

Figyelt kérdés
Pénteken 2 tubusnyi parakill-t nyomtam bele a 90L-es akváriumomba!Ez nagy baj?És észre vettem hogy a harcsáim fölle úszkálva úsznak és másnapra félhomálban pedig 50%-os vízcserét csináltam!Most akkor nem is hatott a gyógyszer?És ilyen halaim vannak:nőstény betták 2 db de az eggyik karanténban van,4 szumi,2 guppy,2 xifo,2 harcsa,1 csíkhal,1 dánió a párja meghalt(kiugrott).És megjelent a szifójimon meg a szumijaimon is az hogy fehér pöttyök és mintha hiányozna az uszonyukból egy picike darab mintha meglennének vagdosva!Erre itt kaptam egy tippet hogy nyomjak bele parakill-t.És most nem tudom hogy használt e.És a szumijaim egyfolytába nekimennek pl a növénynek és csak egy kicsit mintha neki dörgölödznének.Ez minek a jele?Pls gyógyszernek a nevét is írjátok ha tuggyátok a nevét.Boccs hogy hosszú lett!
2011. febr. 20. 19:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Még mindig a parakill a legjobb ezekre. Másnap cserélted le a víz 50%-át?? Ha igen, nagy hiba volt. 3 nap után kell lecserélni csak, és utána megismételni még egyszer ezt a kúrát.
2011. febr. 20. 19:58
 2/16 A kérdező kommentje:
És most akkor újból kell adagolnom az a pénteki adagot?És abban a 3 napban ne is etessek?Szerintem akkor meghalnak a halaim.Vagy nem?Jah és van bent egy keltető is amiben van kb 20 kis guppi. :( Azoknak adhatok enni?
2011. febr. 20. 20:01
 3/16 anonim ***** válasza:

Namost annak, amit csináltál semmi értelme, beleöntötted a gyógyszert majd másnap el is tűntetted, nem hagytad hatni.

A betegség, ami nálad van darakór és uszonyrothadás, ezek mind a rossz vízminőségre utalnak. Illetve a társítás is aggodalomra ad okot, a szumik agresszívak, a guppikat például szét fogják szedni, és a darabszámok sem jók, a dániók például rajhalak, a szumik is, a guppikból sem jó 2 darab, sok-sok hibát halmoztál fel.

Most amit tenned kellene: vársz 3 napot, mert nem tudjuk, mennyi parakill van benn, a túladagolás veszélyes. A kezelés első napját emeld meg a hőmérsékletet 28 fokra, szűrő és levegőztető is menjen maximumon, szellőztess alaposan. Utána másfél doboz parakill (90 literes akváriumban max 70-75 liter vized van), túladagolni tilos. A 3. napon 30% vízcsere, újra másfél parakill. 3 nap után ismét 30% vízcsere, víz hőmérséklete normális. A kezelés alatt ne etess és ne világíts.

Ha pedig minden rendben, nézegesd a diszhal.info-t és a halak igényeinek megfelelő darabszámokat tarts békés halakból, a szumikat ajándékozd el (csak ha 100%-ig egészségesek!).

2011. febr. 20. 20:02
 4/16 anonim ***** válasza:
A kommentedre válaszolva: a kezelés 6 nap, ez alatt egyáltalán ne etess. A kicsiket sem. Ennyit simán kibírnak, meg sem kottyan nekik. Hidd el, többet ártasz az etetéssel, mint használsz.
2011. febr. 20. 20:04
 5/16 A kérdező kommentje:
A szumikkal nincs bajom pont hogy a guppikat nem kedvelem annyira!
2011. febr. 20. 20:05
 6/16 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a pénteki kezelés az semmit se ért?És akkor kezgyem újból?
2011. febr. 20. 20:06
 7/16 anonim ***** válasza:
Először is ,nem mindegy hogy mekkora tubusnyit raktál a vízbe.(10ml 50 liter vízhez.)Másodszor egy kezelés 6 napig kell hogy tartson.(harmadik napon 50 százalékos vízcsere,nem pedig másnap .)Egy kicsit jobban odafigyelhetnél,a tubuson is van használati útmutató.
2011. febr. 20. 20:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Igen, kezdd újra. Csak a pontosan betartott kezelés segít.
2011. febr. 20. 20:11
 9/16 anonim ***** válasza:
Kiegészítésnek rakhatsz sót a vízbe:jódmentes só, egy csapott evőkanál 10 liter vízhez.Ártani nem fogsz vele.És én még mindíg úgy gondolom,hogy 3 nap múlva 50 SZÁZALÉKOS vízcsere.
2011. febr. 20. 20:16
 10/16 A kérdező kommentje:
Murr!!!!!!Kérlek leírod ide hogy hogy is kéne?És biztos hogy kibírják kaja nélkűl?És akkor honap megint cseréljek vizet?
2011. febr. 20. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!