Anciból 90 literbe lehet egy párt tartani. Akkor 54 literbe, miért nem lehet egy darabot?
54 liter= 60*30*30. 90 liter=74*33*37.5
Amelyik 14 centivel hosszabb és 3 centivel mélyebb,mármint a kilencven literbe kettőt az 54 literesbe egyet sem,hát,ez nem valami arányos.Szerintetek?
"A szobára visszatérve,igen jobban érezném magam egyedül egy 15 négyzetméteres szobában,mintha ketten lennénk egy 22 négyzetméteresbe.Akkor érzed a külömbséget?"
Én mondtam a szobás hasonlatot.
A te hasonlatod abban sántít, hogy 54 liter nem 15 nm-es szoba, hanem mondjuk max 8. Az elég kevés.
16 négyzetméter ehhez képest elég baráti. És a duplájával kell számolni, mert a halak nem két dimenzióban mozognak, hanem 3, és 50 liternek 100 a duplája, nem csak a centiket számold, hanem a litert is.
Az anci sem csak az aljzaton mozog, hanem mindenfelé, és ami a lényeg, neki a víz az egyetlen élettere, tehát a hasonlatra visszatérve, mintha nem lenne a szobán ajtó, ablak, és a levegőtől függne az életed. Még ha cserélgetik is néha, a "pancsometria" (vízkémia) is bonyolult dolog, meg ekkora halnak egyszerűen kicsi 50 liter. Ezzel nem igazán lehet vitatkozni.
Mondjuk egy 120-as aki már lényegesen méretesebb, itt ha csak a térfogatot nézzük, lehetne akár 6-8 ancit is tartani, ha rajhal lenne. Viszont az ivarérettség után elég territoliálisak, és ezért páronként kell kb 100 liter élettér.
Olyan, mintha hozzád, és a párodhoz beköltözne az említett szobába még egy pár. Kellene még egy szoba, a szexhez. Az anciknak pedig még egy 100 literes territórium kell.
A 100 liter tehát nem csak a konkrét hely igény, és a víz leterheltség miatt kell, hanem mert természetüktől fogva ennyi a minimum élettér, ahol viszonylag teljes életet tudnak élni.
Ez egy afrikai sügérnél mégtöbb, egy szürkefarkasnál meg még annál is jóval több.
Az előttem szólónak:
Igen. Tartani, lehet.
Biztosítani neki a megfelelő körülményeket, Nem.
Előbbi esetben beszélhetünk haltartásról, haltartóról;
Utóbbi esetben akvarisztikáról, és akvaristáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!