Üdv! Frissen rendezett akiban, az egyik guppi gyengélkedik. Mindenki más vidám és virgonc. Elkülöníteni vagy nem elkülöníteni (fertőzésveszély vs. Stressz)?
72 liter,12 guppi,3x 2,5 centis anci.10.-én költöztek be, pihentetni nem tudtam. Sera Aquatan, műnövény nincs, talaj/kavicsok kiforrázva.22 fokos.
Guppi oldalról nézve döntve és erőlködve úszkál, felszínközelben. Pipálás nincs. Mellkasi rész "beesett". Felülnézetben a gerincében kis kanyar látszik. Farokúszója szegélyétől valamivel beljebb élénkvörös foltok. Tegnap az aljzaton pihent. Étvágya nincs.
Más: a fátyolosfarkú hímeknek vallaki kicakkozta az úszóját. Ancik? Az az egy hím aki nincs megrágva (pici, de agresszív)?
Szia!
A guppidnak valószínűleg gerinc ferdülése van. Nem fogja sokáig bírni sajnos. Nálam is van egy ilyen.
Másik kérdés: Az ancik nem cakkozzák ki a fátyolos úszókat.Valószínűleg a guppik csinálják egymásnak.
Egyébként a hőmérsékletet emeld meg 24-25 fokra.
A guppi lehet gyenge egyed is, főleg az ilyen gerincferdülésesek. A foltokat már inkább komolyan kell venni, ami a fertőzést illeti. Valószínűleg el fog pusztulni.
Az ancik nem bántják a guppikat.
Köszönöm. Én is nagyjából úgy számoltam, hogy tőle könnyes búcsút kell vennem, viszont a többiek miatt nem mindegy miért(a keleti félteke legkeményebb guppijai...sokat láttak, pld vitorláshalat). Hőmérsékletből a guppi-anci-neon (majd) triásznak mi a közös nevező?
Rojtozott farokhoz: Visszaolvasva korábbi kérdésekben, az enyémek is szeretnek beállni a szűrő kimenő áramába (250 l/h), lehet ettől? Ha egymásnak, akkor több nőstény megoldás lehet?
Köszi!
Külön tettem. Az egyik nőstényem az agresszív, csak néztem mint a moziban. Majd minden elé kerülő hímbe belekapott, de a beteg (?) guppira konkrétan vadászott, azon meg látszott a rettegés...viszont gyors és koordinált, de hullafáradt. Meglátjuk.
Neonok csak ősszel lesznek, akkor lesz véglegesre megcsinálva, sok növénnyel. Guppik egy felszámolt iskolai akváriumból kerültek ismerősöm vitorláshalai mellé (-2db), innen egy levegőztetett 10 literes uborkásüvegbe. No így lettem én kezdő akvarista. Egy botrányos tízlityis (kő, növény, ez volt itthon)volt a kezdőszállásuk , ha kivárom míg tisztességgel beáll a 72-es mind ott pusztulnak. (kávé, képfeltöltés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!