Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gömbhalról mit tudtok? Konkrét...

Symmer kérdése:

Gömbhalról mit tudtok? Konkrétan lent

Figyelt kérdés
van ien pici édesvizi gömbhal birja az vagy csak megveszed heti négy betegség vagy mi??
2011. febr. 7. 21:01
1 2
 11/17 Platypus ***** válasza:
Kétféle kistermetű gömbhalat szoktam látni a boltokban. Az egyik a törpe gömbhal, a másik a zöld gömbhal. A törpe gömhal édesvízi, nem kell sózni egyáltalán a vizét. A zöld gömhal picit nagyobb, brakkvízi, sózni kell neki. A méretük ellenére mindkét gömhalfaj agresszív, csipkelődős, nem ajánlott más fajokkal társítani. Szeretik az élő csigát ebédre.
2011. febr. 7. 22:56
 12/17 anonim ***** válasza:
A mini az nem is csipkelődős, annál félénkebb halat keveset láttam még. Én sóztam kicsit a vizét, nekem azt mondták hogy kell, aztán franc tudja. Annyira nem nagyon mint a nagynak.
2011. febr. 7. 23:01
 13/17 anonim ***** válasza:

A picike az olyanokat csinál, hogy ha fél, akkor behajlítja a farok usznyát, így begörbíti és parázik együtt a társaival egy sarokban, ha összeraktam más hallal.

Persze próbáltam, de mindig a kis törpe gömb volt az aki parázott a legjobban. Mondom nálam csak darázsgébbel volt együtt, mert azok úgy jól elvoltak, nem foglalkoztak egymással. De a törpe gömb az mindenki mástól félt.

2011. febr. 7. 23:04
 14/17 gfero ***** válasza:
a törpe gömbhalnak nem kel só a vízébe mivel édesvízi hal és nem ajánlatos más halakkal együtt tartani mert nagyon stresszérzékenyek
2011. febr. 7. 23:09
 15/17 anonim ***** válasza:

De törpe gömbhalat nem kapsz úgyse sehol, legalábbis én eddig még csak 1x láttam a boltban. És akkor megvettem, de ez már nagyon régen volt. Elég ritka halacska. Én pont ezért félteném is betta mellé rakni, de ha választanék a törpe gömböt választanám, mert az cukkerebb.

A nagy gömböt szoktam látni a westendben, csak az meg elég agresszív, az pl a bettát szerintem másnap reggelre kinyírná.

2011. febr. 7. 23:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindegy, akkor én voltam a hülye, enyhén sós vízbe raktam, pedig jól elvoltak sokáig, aztán elajándékoztam, most nem tudom hogy a csajnál még élnek e, mert már rég beszéltem vele.
2011. febr. 7. 23:15
 17/17 anonim ***** válasza:

Egyébként még az a jó a törpe gömbhalban, hogy annyira látni rajta hogy mit gondol. Így a testével is kommunikál meg a szemeivel is. Nagyon édes.

A csajnak is az lett a kedvence mikor odaadtam.

2011. febr. 7. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!