Milyen csalit ajánlatok így tavasz eleje tél vége felé tartó időhöz Pontyra?
Figyelt kérdés
Pellettel gondoltam (Magyar betyár). Etetőanyagnak két keveréket(magyar betyár+valamilyen magvas). De ha bármi más javaslatotok van nagyon szivesen várom. És még annyit szeretnék kérdezni, hogy Dipet megéri venni?2011. febr. 7. 20:13
1/11 anonim válasza:
A csali legyen csonti vagy csonti csemege kukorica szendvics. Etetőanyagnak, mindenképp sötét színűt és aromásat, nekem a VDE epres jött be. Keverj még bele angol morzsát(a fel-fel szálló morzsák vonzák a halakat), pirított őrölt kendermagot(meggyorsítja a halak emésztését ezálltal zabálni fognak) és Pastoncinot(ez egy citrusos adalék, nem tom mi a lényege, de szeretik). Ez egy nagyon ütős tavaszi keverék. A pelletet csak akkor érdemes használni, ha olyan helyen horgászol, ahol redszeresen horgásznak és etetnek vele mások is, ellenkező esetben pénzpazarlás az egész! Nem kell bedőlni a marketing fogásoknak, amikor egyesek filmjében azt látod, hogy százával fogja a nagy pontyokat, mert ő pelletet használ. Előfordul, hogy már hetekkel előre etetik neki a helyet és te csak annyit látsz belőle, hogy ez egy "csodaszer".
2/11 anonim válasza:
1. vok. Milyen módszerrel akarsz horgászni és hol?
A dippnek van is értelme meg nem is, ugyanannyi halat fogok dippelt csalival, mint simával.
3/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, van valami a marketingben. Köszönöm a válaszodat, hasznos volt!
2011. febr. 7. 21:39
4/11 A kérdező kommentje:
Hát egy magántó amiben rengeteg Nyurga van és Amur. A Pontyok olyan 2-10, az amurok 7-15 között mozognak. 2 bottal 1 Picker és 1 Feeder. Mind kettőn finom szerelék, ha kukorica csontival pecázok akk valamivel meg kell lebegtetnem mert akadós az alja. Amúgy Kemencés-tó a neve a helynek, Debrecentől kb. 30 km.
2011. febr. 7. 21:44
5/11 A kérdező kommentje:
Elírtam az Amur méretét, 3-15 között mozognak, de most csak Pontyra mennék azért viszek Pickert.
2011. febr. 7. 21:49
6/11 anonim válasza:
Hát amúrt mostanában nem igen fogsz fogni, az biztos. A szereléked finomítsd le a végsőkig, pl. 16-os főzsinor, 10-12-es előke, az előke legyen min. 30 cm hozzsú de elmehetsz akár az 50-60 cm-ig is, a horog mérete 12-14-16.
7/11 A kérdező kommentje:
Értem, de nem lenne hosszú ez az előke? A 30 cm soknak tűnik. A vízmélység 1,2-2m. Ahova dobálom a Feederrel ott a 2m majdnem.
2011. febr. 7. 21:55
8/11 anonim válasza:
Nem hosszú, mert ilyenkor, ha kapásra tudod bírni őket, akkor is nagyon óvatosak. Szval, ha rövid az előkéd, hamarabb ellenállásba ütközik és kiköpi a horgot, de ha hosszú, akkor bátran mehet vele 20-30 cm-t is ami alatt már elég mélyre nyelheti a biztos akasztáshoz.
9/11 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm válaszodat!
2011. febr. 7. 22:05
10/11 anonim válasza:
Igazán nincs mit! GÖRBÜLJÖN!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!