Még mindig nincs vége? Darakór.
Segítségeteket szeretném ismét kérni.Én írtam pár napja a darakóros kérdést.Megtörtént a 2. parakill-es kezelés is,melyet 30%-os vízcsere előzött meg. Most letelt a 72 óra azóta,pöttyöket már nem látok,de elkezdtek dörgölőzni a halaim. :( Ismételjem meg a kezelést?Vagy váltsak szert valami erősebbre?
Válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm Murr!Akkor megpróbálom ezt a másik szert,hátha ez jobban beválik. Előtte csináljak megint egy 30%-os vízcserét?
És ez a sózás akkor,h is működik?Mert mindenhol más arányt olvastam? :s Mennyihez-mennyi kell?Azt tudom,h az a lényeg,h jódmentes legyen. És ezzel az új szerrel együtt,sózzam is a vizet?
Ne haragudj a sok kérdésért,de kezdő vagyok még.:s
Hm, hát hogy előtte kell-e ismét vízcsere azt nem tudom, talán jobb lenne ha kitartanál egy szernél, nehogy együtt galibát okozzanak. Elvileg hatásosnak kell lennie a parakillnek is.
A sózásról nagyon eltérőek a vélemények, a mollyknak kifejezetten ajánlják, a guppik sem vetik meg, a xiphot nem tudom, de nem árt neki. Én 1 csapott evőkanállal teszek 10 liter vízbe, ez ártani nem fog. Volt itt egy kérdés: Nem fog ártani nekik?, ezen belül is erről ment a párbeszéd, olvasd el azt is, hogy ne csak az én véleményemet halld. Mindenesetre az biztos, hogy a paraziták nem bírják a sót, sokan használják fertőtlenítésre (nem csak akváriumban).
Igen,olvastam azt a kérdést is.:) Én bízom abban ami Neked bevált.
És lehet,h az a gond,h 1 fiola parakill 50 l-re van,de nekem 54 l-es? Bezavarhat az a 4 l?
Nem, úgyincs 54 litered, mert kavics, bújkáló, nem is szinültig van, stb.
Köszönöm a bizalmat (ezért is írok névvel, mert vállalom a hozzászólásaimat), de hozzáteszem, hogy nem vagyok sem szakértő, sem állatorvos, hallgass meg mást is, próbálj meg utánaolvasni, én is csak ezt teszem!
Jaa,az igaz,erre nem is gondoltam,h nem csak víz van benne.:)
Ugyan,végigolvastam szinte az összes kérdést halak-akvarisztika kérdésben és sok jó dolgot olvastam Tőled,meg még SN és Lucky volt akik ott vannak a témában,de őket már rég olvastam.
Akkor maradok egyenlőre parakillnél, meg holnap besózom őket.:) És ha ez se jön be,akkor tényleg bajban vagyok.:s
Köszönöm mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!