Ez egy Hygrophila corymbosa az akváriumomban?
Figyelt kérdés
Utána néztem, és szerintem az. Ajándékba kaptam őket!
Mik a tapasztalatitok vele?
2011. febr. 7. 14:58
1/6 Platypus válasza:
Valószínűleg az, de a kép alapján nem mondom biztosra. Tartottam ezt a fajt egy darabig, de hamar száműzve lett, mert nagyon gyorsan növekedett felfelé, állandóan kinőtt az akváriumból, kettévágva meg az alsó felét lehetett kukázni, az sose lett többé esztétikus. Kb. 0,6 W/liter fényem volt akkor, Sera florenával tápoztam.
2/6 A kérdező kommentje:
értem köszi szépen.
Világítás szempontjából, úgy általánosságban ez megfelel ugye? Időzítős a világítás, déltől este 9ig van beállítva. 9kor lekapcsol!
2011. febr. 7. 15:12
3/6 Platypus válasza:
A 9 óra világítás jó, ha elég erős a fényed. Gyenge fénynél több idő kell, akár 12 óra is. A kettő összefügg, de a növények szempontjából nem az idő a kulcsfontosságú, hanem a fény erőssége. Egy fényigényes növényt világíthatsz napi 24 órát is gyenge fénnyel, akkor is el fog pusztulni fényhiányban. Ez a faj egy közepesen fényigényes növény. Azt kéne tudni, mekkora akvárium felett milyen teljesítményű a világításod.
4/6 A kérdező kommentje:
hát nem a megfelelő az biztos egy darab 18wattos fénycsövem van. Ez így vészhelyzetként lett gyorsan belerakva. De már készül az akváriumra az új tető, abban 2-3 18wattos lesz, ebből egy növényes. 120l-es az akvárium.
2011. febr. 7. 15:24
5/6 anonim válasza:
Akkor már mindenképpen 3db 18 wattos legyen, addig kibírja talán így is. 1-2 hét tartalékuk van, ha jól voltak tartva.
6/6 A kérdező kommentje:
hát merem remélni, hogy 1-2héten belül kész lesz az új tető!
2011. febr. 7. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!