Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gyorsan növő akváriumi növénye...

Gyorsan növő akváriumi növények vannak?

Figyelt kérdés

a növények nevét írjátok le.

köszi

2011. febr. 1. 22:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
tudom hogy vannak, csak hogy mi a nevük azt nem tudom. :)
2011. febr. 1. 22:21
 2/11 anonim ***** válasza:
hólyagos vizikehely :)
2011. febr. 1. 22:32
 3/11 Platypus ***** válasza:
Az előző által írt hólyagos vízikehely pont nem nő gyorsan, csak éppen alacsony fényviszonyok között is képes nőni. A rekorderek a hínárok és az úszó májmoha. Ehhez persze sok fényre és tápanyagra is szükség van. Nálam az úszó májmohát hetente 2x kell metszeni, hogy tartsa a formáját.
2011. febr. 1. 22:54
 4/11 A kérdező kommentje:
az úszó májmoha nem ugyan az mint a jávai moha?
2011. febr. 1. 23:00
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Nem!

Én a jávai mohát nemsokára dobom a kukába, mert nagyon ocsmányul néz ki, és széthullott, soha többet nem kell ilyen.Viszont páromnál van májmoha, és gyönyörű szép, nagyon szépen nő, pedig egy picikét kaptunk csak :D .

Viszont tény, hogy a Red cherryk nagyon szeretik, de már tényleg csúnya, majd elbújnak a többi növény közt.

2011. febr. 1. 23:03
 6/11 A kérdező kommentje:
jaa persze, nem ugyanaz csak hasonlóak :)
2011. febr. 1. 23:04
 7/11 A kérdező kommentje:
ez a májmoha? [link]
2011. febr. 1. 23:05
 8/11 Platypus ***** válasza:

Igen, a linken úszó májmoha van. Nem ugyanaz, mint a jávai, még csak nem is hasonlóak, ha jobban megnézed. Eleve a jávai sötétzöld, a májmoha meg világítóan élénk zöld. A májmoha alapból vízfelszínen úszik, le kell kötözni.

Jávai: [link]

Úszó májmoha: [link]

23.03 Ha a jávai széthullott, akkor valami nagyon nincs rendben az akváriumodban, ez az egyik legigénytelenebb növény. Alig pár növényfaj van, ami ennél rosszabb viszonyokat is elvisel. Az úszó májmoha is sokkal fényigényesebb.

2011. febr. 1. 23:10
 9/11 A kérdező kommentje:

köszi szépen:)

most már megtudom különböztetni a kettőt egymástól.

2011. febr. 1. 23:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Hydrocotyle leucocephala <-- ez a kedvenc növényem most, állítólag gyorsan fog nőni és nagyon szép.

Rotala macrandra <-- ez is nő mint a gomba, ilyenünk van

Tüskéshínár <-- ilyenem még nem volt, de állítólag ez hiper gyorsan nő

Van még két növényem ami aránylag gyorsan nő:

"krassula" és "bakopa" <-- bár rákerestem és ilyet nem találtam, de ezt mondták a boltban hogy ilyet vettem. Aztán elképzelhető, h a boltos se jól emlékezett a nevére, hogy mit vett a nagykerből.

2011. febr. 2. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!