18 vagy 22 (23) Watt-os akváriumi neoncsövet tetessek a tetőbe? Egyet, vagy kettőt? Ezek a növények összeillenek?
Bocsi a sok kérdésért egyszerre..
Ezek a növények lennének:
Egy valamilyen aponogeton, csak nem pont ilyen (a szára egész hosszú):
Vagy esetleg tudtok ajánlani még más növényeket?
Az intenzív fényigényű növényeknek kb. 80 watt világítás kellene, azokkal inkább ne próbálkozz.
A közepes fényigényűeknek jó a 40 watt. De nem mindegy, hogy milyen hosszúak a csövek, illetve hogy milyen előtéted és foglalatod van, bármit nem tehetsz a tetőbe.
Itt nézelődj:
Igen, mégegy neon. viszont 60 watt már a növényes akváriumokhoz kell, széndioxiddal és tápozással, profi szűréssel, különben elönt az alga.
Egy normál akváriumhoz bőven elég a 40 watt, az alá már lehet szépen telepíteni.
18 vagy 23?
Gondolom a 18 T8-as, a 23 T5-ös. Ha így van, akkor az akvárium is egyedi tervezésű arányokkal bír.
Mindkettőből 2 db kellene, ez egy közepes erősségű világítás, aminek a napi hosszával jól be tudod állítani az össz világítás mértékét.
A T5-ös csövek egyre jobban terjednek, a választék is bővül lassan, és nagyobb fényt tudsz velük elérni.
A T8-as,(26mm átmérőjű) még mindig a legelterjedtebb, nem véletlenül. Az akvarisztikában is használhatóak közt is nagy a választék, és olcsóbbak is. Viszont valamivel kevesebb lument ad le ugyanolyan fogyasztás mellett.
"Mindkettőből 2 db kellene"
Ezt úgy értettem, hogy mindegy, melyiket választod.
Nem úgy, hogy 4 db. :)
Sikítósan fog beleférni az a fénycső.
Tulajdonképpen a 23 W-osat nem is nagyon értem.
Ez elég ritka fajta lehet. Ha foglalattól befér a 60-as 18 W-os, én biztos azt választanám. Ekkora akváriumhoz az is elég, és ha cserélni kell (évente) akkor könnyedén pótolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!