Hogyan ejthetném csapdába?
tettem már fel egy kérdést arról, hogy tarisznyarák gondom van, pusztítanak.
Na most az egyiket már sikerül elcsípnünk, berendeztem nekik egy másik akváriumot, ő már benne van.
De a másik mindig kitol velünk, nem sikerül elkapni.
Esetleg van valami házilag készíthető csapda? Ami olyasmi mondjuk, mint a varsa, be menni be tud, de ki már nem!
akkor nem tudom:S
az a baj, hogy kézzel meg nem merem megfogni, pedig mondta a csaj is az állatkereskedésben, hogy nem tudna megcsípni meg ilyesmi, de akkor sem merem:S
Igyál egy felest, aztán hajrá! Hátulról megfogod alul, felül a két ujjad közt, akkor nem tud megcsípni.
Egyébként a halfogó háló miért nem jó?
azért, mert ő egy nagy vasfa alatt lakik, és rögtön bebújik oda. a vasfából lógnak ki ilyen kis gyökérszerűk, és az közé is bemegy. próbáltuk hálóval, de nem tudtuk bele kergetni, mert rögtön bemegy a vasfa alá, vagy mögé, vagy a gyökerek közé.
Próbáltuk azt is, hogy a hálóba tettünk növényi tablettát, amit szoktak kapni. Na hát azzal a lendülettel bele vetette magát sz összes hal a hálóba, köztük egy 27 centis algaevő is. A háló bele esett a vízbe, a tablettát meg kilökdösték a halak:D nem egyszerű
az sem olyan egyszerű:S ez egy marha nagy vasfa, és be van támasztva az üveglap alá, mert kicsit kilóg az akváriumból. vagyis inkább azért van betámasztva, mert mikor belekerült feldobta a víz. meg most csesszem szét a vizet egy rák miatt.:S oké tudom... semmi se jó:D de kivenni tényleg nem szeretném, itt egy kép, bár nem a legjobb minőség.
Nem hiszem el!!! :DD))
Inprovizálj valamit! Ha nem jön be az egyik, majd bejön a másik. Annyiféleképpen ki lehet venni, nehogy már problémát jelentsen.
Mekkora az a rákos rák? Nagyobb az átmérője, mint egy 2 lityós pet palacknak?
Ha nem, akkor este, ha előjön kajázni, a vasfától a legtávolabbra adjál neki enni. Vágd le egy ilyen nűanyag flakon alját, és egy szerűen húzd rá. Előtte valami üveglappal elvághatod az útját a fa felé, ha megszökne, akkor se tudjon oda menni. Aztán valami kis lapos szarral kinyalábolod. Mit számít, ha megy egy kis aljzat...
Vagy ha belekerül 1-2 hal is? Azokat már könnyebb visszarakni egy hálóval is, ha átkerülnének a rákokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!