A Szumátrai díszmárnám fakulhat? És az baj? Mert az enyém igen. És eléggé keveset mozog a hím meg normálid és mindent csinál meg megy mint állta. PLS HELP!!
Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 22:04
11/13 anonim válasza:
Bartánőm szumátraiai fénynél mindig kifakulnak, de én nem értek hozzájuk :)
12/13 anonim válasza:
Nem, sajnos nem jó a 3 db. Minimum 6 db kellene, de akkor is csak visítva lenne jó. Amúgy minél többen vannak, annál kevésbé érdekli őket a többi faj (az esetek túlnyomó többségében). Próbáld meg visszavinni a kereskedésbe, vagy eladni, elcserélni (pl. az akvarista.hu-n), mert gondolom ilyen nagy csapattal nagyon túlnépesítenéd az akváriumodat, viszont kis létszám mellett valószínűleg csak stresszesek lesznek, és hamarabb elpusztulnak. Legközelebb olvass jól utána a kiszemelt fajnak, vagy ha a boltban látod először, ne vedd meg rögtön(az eladó rábeszélése ellenére sem), hanem menj haza, olvass utána az igényeinek (én is jártam pórul régebben az eladó miatt).
13/13 lacijanika válasza:
tegnap 30%-os víz csere volt nálam. Ma reggelre vettem észre, hogy fakóbak a szumátrai halak csíkjai. Megnéztem a hőmérsékletet a víz sajnos most hidegebb volt (22C'). Így fentebb kapcsoltam a fűtöt, hogy elérje a 25-27c'-ot.
visszajött a halacskák színe és szemmel láthatóan jobban érzik magukat.
Tanulság: A víz csere hőmérsékletére is oda kell figyelni nagyon a téli időszakban. Előfordulhat, hogy hidegebb a víz mint az akváriumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!