A Szumátrai díszmárnám fakulhat? És az baj? Mert az enyém igen. És eléggé keveset mozog a hím meg normálid és mindent csinál meg megy mint állta. PLS HELP!!
Van elég levegő az akváriumban? A szűrőt tedd magasra, mármint hogy úgy a vízszintnél legyen a kifújó nyílása, hogy a víz tetejét forgassa főleg, és akkor jut elég oxigén a vízbe.
Meg lehet hogy valami nem stimmel a vized minőségével.
Egy 30%-os vízcserét csinálj, hátha csak ez a gond.
Nem túl erős a fény? A szumátraik erős fénynél sokkal fakóbbak mindig.
Először én is kétségbeestem, mikor megláttam, hogy a szumátraiaim fejjel lefele lebegnek, de aztán kiderült, hogy ők így pihennek.
Lehet, hogy csak a fény miatt fakóbb a színük. Vagy próbáld ki, hogy mikor leoltod a villanyt, várj egy picit, és utána nézd meg, hogy akkor is ilyen fakó-e. Ha igen, akkor tényleg valami baj lehet.
Megtörtént a vízcsere, és lett valami eredménye? A majdnem függőleges pihenő pózt nálam csak éjjel szokták felvenni, úgyhogy lehet nálad a rossz vízminőséget jelzi szegény így.
A fakulás lehet a párzási időszak miatt, stressz miatt: pl. egy hirtelen mozdulatod miatt megijedhet jobban, mint a többiek, vagy nincsenek elég sokan, és nem érzi magát biztonságban (csapathal), vízcsere is felidegesítheti (ezért csinálom este, félhomályban). Azt már én is észrevettem 2 nagy nőstényen, hogy ha napközben néha halványabbak is, lámpaoltás után visszafeketednek a csíkjaik (sosem fakultak éjszakára, ellenkezőleg).
Hosszú, de megéri végigolvasni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!