Meghalt az egyik kockás bölcsőszájú halacskám, mért?
A vadonba azt mondták, hogy a sima csapvíz jó neki, hát mondjuk a díszhalon nem azt írják:
30 literbe raktam, de még picik.
24 fok van (a hőmérséklet jó) Az akváriumba használt vizet raktam (a másik akváriumból szedtem ki) és öntöttem mellé 1/3 liter ioncserélt vizet hogy lágyabb legyen a víz. Van benne szűrő, lámpa, növény.
Tőzegen nem szűrtem át a vizet, de mivel a Vadonban is átlátszó vízben volt így gondoltam az talán nem nagy gond.
Az a furcsa, hogy a párja az meg jól van, sokat mozog és szépen kiszínesedett. Élénk kockás lett.
Van mellette még 2db pinokkió garnéla, azok is jól vannak.
Most azt nem tudom, hogy én rontottam el valamit, vagy beteg volt a hal. Elég drága 1200 Ft :/
Egy párt kértem, de lehet hogy két hím volt azt nem tudom, de nem veszekedtek, csak az egyik reggelre meghalt.
A másik meg teljesen egészségesnek néz ki. Ezért furcsa.
Szia!
Sajnálom, kár érte. Mivel a másik hal jól van, talán csak vele lehetett a baj. Viszont nagyon kényes hal, talán kicsit sok volt a nitrát a használt vízben. A stresszel együtt ez már elég lehetett neki. Szerintem cserélj gyakrabban vizet és próbáld kicsit savanyítani, más ötleten nincs.
Mondjuk az is igaz, amit gfero mond, ha nagyon eltértek az otthoni vized paraméterei a vadon-tól, az is probléma lehet.
A másik, hogy beszéltem most egy tenyésztővel, aki elmondta, hogy az ilyan lágyvizi halak legalább fele attól pusztul el, hogy behozzák külföldről, a kereskedésekben pedig szokatás nélkül csapvízbe kerülnek. Amit mondtam (személyesen), a hal amit most veszek is import, a srác egy hónap alatt szokatta be őket, pedig nem is annyira érzékenyek a keménységre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!