Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az élő növények is tisztítják...

Az élő növények is tisztítják a vizet vagy csak oxigént termelnek az akváriumban?

Figyelt kérdés
2009. febr. 3. 13:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor tudják jól tisztítani, ha áramlik a víz.

Oxigént meg csak világosban termelnek - sötétben ők is fogyasztják.

2009. febr. 3. 13:34
 2/4 A kérdező kommentje:
áramlik mint az istennyila, de mégis sárgul a víz még részleges vízcserék mellet is!
2009. febr. 3. 17:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Kezdjük az elején!

A napsütés hatására beindul a fotoszintészis, tehát a növények a széndioxidot oxigénné alakítják. A talajból és a vízből megkötik a bomlásokból eredő ammóniát. Ez táplálja a növényt.

Ha az egyensúly felborul ammóniamérgezés is felléphet a halaknál...

Esetleg nem lehet pont ez a baj???

- Mondjuk egy-két túletetés miatt a fel nem vett táplálék bomlásnak indult, most meg hozzájött a jobb idő amit te talán nem, de a halaid észrevettek, mert magasabb lett a víz hőmérséklete (1 °C is sokat jelent), ettől pedig a halak anyagcseréje felgyorsul. Az így keletkezett több ürülék meg még több ammóniát eredményez. Ez zavarosíthatja is a vizet! A halak nem pipálnak?

- Mindegyik halad megvan? Nem döglött meg valamelyik? Mert, ha az indult rothadásnak, színezheti a vizet.

- A növényeiden nincs elhalt rész? Gyökér, levél stb? Legtöbbször ezek szokták sárgásítani a vizet!

- A világításod megfelelő? Akár minőségi, akár mennyiségi problémák is lehetnek...(bár akkor barnás a víz a kovamoszatoktól)

- Nem lehet hogy a szűrődben elöregedett a szűrőanyagod??

- A talajt mikor szipkáztad végig? Szerintem nem árt, ha fel is kavarod szivattyúzás közben!

- Nem vettél valami új dolgot az akváriumba? Akár egy faág is erősen színezheti a vizet, nem beszélve a műanyag / festett dolgokról!

Remélem segítettem! Állok rendelkezésedre!

2009. febr. 8. 00:05
 4/4 anonim válasza:

Hello!

Az akváriumban az algásodást az is okozhatja, hogy a Nap rásüt valahonnan (közel,szemben az ablakkal). Régebben tetötérben laktam és sehogyan sem tudtam kiküszöbölni a Nap "áldásos" tevékenységét (volt algám néha böven).

2009. febr. 26. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!