Ha van 1db pink dánióm,2db szumim,1db algázó,2db xifó,2db páncélos harcsa (elvileg párba már nem annyira emlékszem).3db guppym 2 hím egy nöstény és egy pici guppy. De a kis guppy szülőszobában van. Akk milyen halat vegyek bele?
lélegeztető...
Ezeknek már minimum 150 literes kell...
Oké, hogy neked a színes akvárium tetszik. Ahogy mindenkinek.
De az állattartás olyan dolog, ahol nem csak a saját, hanem az állatok érdekeire is figyelned kell. Egy fajtából muszáj többet tartanod, de az a baj, hogy ekkora akváriumban ez lehetetlen. Ahhoz, hogy ennyi fajtát együtt tarts, mindegyikből (még a nem csapathalakból is) kell hogy legyen legalább 3 darab. És akkor a csapatos halakról még nem beszéltem.
Ne érts félre, nem akarlak bántani. Én megértem, hogy neked így jó, de nekik nem, hidd el! Márpedig nem sok élvezeted lesz az akvarisztikában, ha a halaid előbb-utóbb betegek lesznek és elpusztulnak.
Mindenképpen válj meg néhány fajtától. Ajándékozd el, vagy vidd vissza őket a kereskedésbe, ha engedik. És inkább tarts 2-3 fajtát, és mindegyikből többet. A guppik amúgy is szép színesek, szerintem elég színessé varázsolják az akvit. A halak mennyisége még rendben van, csak az összeállítás nem jó. Mondjuk egy 100 literes akiban működne. De 40 literben kötve hiszem...
Kérlek, a halak érdekében, gondold ezt át!
Ja, egyébként a nagyobb akvárium jó ötlet. Úgy tökéletes lenne. :)
Ne haragudj az előbb még nem láttam a kommentjeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!