Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 200 literes akváriumhoz...

200 literes akváriumhoz milyen külső szűrőt ajánlotok EHEIM 2073 vagy SERA 400+UV?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy melyik a csendesebb, energiatakarékosabb, melyik érné meg hosszú távon.

Lehetőleg olyanok írjanak, akik használták valamelyiket.

Pro és Kontra véleményeket várok.

2011. jan. 14. 17:24
 1/6 Frontosa ***** válasza:

Bárcsak nekem is ilyen gondjaim lennének. =)

Bocs, hogy írok, nekem még egyik sem volt ezek közül.

Ha jól sejtem az Eheim 2073 az a Proffesional III. sorozatból való. Nekem csak a I. sorozatú 2224-om volt. A fogyasztása nevetségesen alacsony (ha jól emlékszem 10 watt körüli), hangja szinte alig hallható halk búgás. Könnyen kezelhető, örök darab. Az újabb sorozat ennél meg csak jobb lehet.

Sera külső szűrőm még sosem volt, így arról véleményt nem alkotok, de az biztos hogy egyikkel sem jársz rosszul.

2011. jan. 14. 18:03
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod,az eheim 2073 prof. 3,16 W és nincs uv szűrő beépítve, meg üres töltettel ,árban 45000 ft.

a sera 400+uv,36W+5W az uv, tele töltettel,45600 ft.

ennyit tudok róluk,viszont nem tudok választani.

2011. jan. 14. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Én majd csinálok egyet. 30 literes hordó, 6 méter tömlő, 2db tömlő csatlakozó, egy nagyobb szivattyú. A hordóba perlon vatta, kerámia henger, aktív szén, és krumplis zsák. Össz kb 13ezer Ft. Viszont szerintem ez jobb lesz mint a gyári, mert a hordó elég nagy, abba sok szűrőanyag fér. Aztán berakom az akvárium mögé, ott nem látszik.
2011. jan. 14. 19:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem ismerem egyiket sem, de lehet hogy az Eheim halkabb..pl belső szűrőben elég halkakat csinálnak, szal én biztos, hogy inkább az Eheimet választanám látatlanba is.
2011. jan. 14. 19:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Na itt is azt mondják, hogy az Eheim az halk,

és az UV töltet nemtom miaz, de arra azt mondják nem jó, mert tönkreteszi a halak immunrendszerét, de mindegy, olvasd el, hátha segít a választásban.

[link]

2011. jan. 14. 19:24
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos infót,marad az Eheim 2073.
2011. jan. 18. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!