Igaz az az állítás, hogy a hal olyan buta, hogy mire elér az akvárium egyik végébe, meg vissza, addigra elfelejti "hol járt", és ezért új nekik?
Egyáltalán nem igaz!
A legenda oka egy kísérlet, amiben labirintusban való tájékozódásra próbálták meg megtanítani a halakat. A "melyik folyosón nem jártam még a 10-ből?" típusú feladatot tényleg csak pár másodpercig tudják észben tartani a halak, ami nem is meglepő, mivel ilyen problémával egyetlen hal sem találkozik soha a vízben, ezért az agyuk sincs ráállva a megoldására.
Más dolgokra viszont bizonyítottan emlékeznek hosszú hónapok múlva is. Például volt olyan, hogy paradicsomhalnak azt tanították meg, hogy az aranyhaltól féljen(más kísérlethez volt szükség hamis ragadozóra), és hónapok múlva is pánikolt a paradicsomhal a teljesen ártalmatlan aranyhaltól.
Sőt, bármelyik akváriumi hal pontosan tudja, az akvárium melyik sarkában szokta a kaját kapni, miközben csak naponta 1x kapnak.
igen én is ezért kételkedtem.
egy időben kapnak enni a halaim, (kivéve ugye a heti egy nap mikor nem kapnak) és előtte megkocogtatom az akváriumot, az etető alatt. Rögtön oda jönnek, és várják, hogy kapják a zabit:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!