Miért éppen a halak választottátok mint háziállatot?
Én nem háziállatnak választottam a halakat, hanem hobbinak az akvarisztikát.
Nem úgy tekintek rá, mint állattartásra, hanem mint a természet egy működő darabjára, mikroflórával, növényekkel, gerinctelenekkel, stb. Nem lehet összehasonlítani egy szárazföldi állat tartásával, itt a víz egy közvetlen élő közeg. Ezeknek az élőlényeknek a víz az egész életterük, az életük, ahol minden mindennel összefügg, és kihat mindenre.
Nem tudnak nyávogni, vagy nyüszíteni, ha bajuk van, teljesen a vízre, és a tudásunkra vannak utalva. Ez pedig nagy kihívás, ha komolyan gondolja az ember, és ezért foglalkoztat. Nem lehet beleunni, mert olyan nincs, hogy mindent tudunk, gyakorlatilag a természettudományok minden ágában egy kicsit (akvarista szempontból) otthonosan kell mozogni, szóval kimeríthetetlen téma.
Ezenkívül engem inkább bizonyos élőhelyek érdekelnek, és ha összehozok egy valamennyire biotóp szerű akit az külön öröm, hogy olyan, mint ha pl. egy kis Rio negro lenne a szobámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!