Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Pöttyök jelentek meg az...

Pöttyök jelentek meg az akváriumom oldalán. Mi lehet?

Figyelt kérdés
Szakkereskedésben vasfát vettem, három napig áztattam, és beraktam az akváriumba. Másnap reggelre a falon fehéres átlátszó, kb 1-2 mm átmérőjű "pöttyök" jelentek meg. A halak jól vannak, vidámak, de mik ezek? Ha letörlöm, előrerül egy-két másik. Elég hülye vagyok, hogy nem mikróztam ki a fatörzseket, ez igaz. De a vödörben miért nem jött elő, aki benne lakik? Indítsam újra a komplett akváriumot nulláról?
2011. jan. 10. 07:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Gomba lehet, csigák és a halak is megeszik. Esetleg rakhatsz a vízbe egy kevés jódmentes sót.
2011. jan. 10. 08:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Sajna tapasztalatot nem tudok mondani (még), de sok fórumon olvastam hogy ez történik fa, vagy szőlőkar, stb. behelyezése után. Pár nap, vagy hét után elmúlik magától, sok lakó örül is neki, megeszik.
2011. jan. 10. 08:59
 3/4 A kérdező kommentje:
Eddig nem ették meg. (1 napja van így) Nem lesz tőle bajuk, ha mondjuk gomba? Nem lehet mondjuk csigapete, vagy valami ilyen? És ha a fa az aksi alján van, akkor hogy másznak fel az üvegen kb a felső harmadig minden oldalon? (ami nagyon zavar, hogy tényleg a vödörben semmi, az akváriumban meg szinte azonnal ott teremtek... honnan tudják a kis dögök?)
2011. jan. 10. 09:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Mikor mi 2 éve beindítottuk az akváriumot, tettem bele fát - azt hiszem mangrove - és én csak lemostam. Nem hinném, hogy ez okozhat bajt. Nálunk az elején fehér, inkább vattaszerű pamacsok jelentek meg a tárgyakon, de aztán eltűnt. Most éppen a fekete ecsetalga hódít. Ha viszont átlátszó, nyálkás ez a valami, és van benne néhány apró fehér pötty, akkor lehet szerintem csigapete, mert az nálunk is szokott lenni az üvegen. Valamelyik növénnyel vihettük haza ezeket az apró csigákat, amik aztán jól elszaporodtak, de mostanra valószínű az algaevőknek köszönhetően - akik letisztítják a petéket az üvegről - már alig vannak. Ha ez van nálad is, akkor csak a véletlennek köszönhető, hogy éppen a fa telepítése után jelentek meg ezek is.
2011. jan. 10. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!