A peték egy idő után szétfoszlanak és ilyen nyálkás valami lesz belőlük. Egyik sem kelt ki. (pici vizicsigáim vannak, nem nagyok). Ez miért lehet?
2. Hal kajával etetem őket, ez jó nekik? Ha nem mivel kéne és ha jó akkor ezen kívül lehet őket mással is, mivel?
Köszi.
2011. jan. 8. 13:41
1/6 anonim válasza:
Halkaja helyett inkább forrázott zöldséggel: uborka, répa, borsó, saláta - etesd. A petik ki nem kelését valószínűleg penész okozhatja szerintem, de valamelyik vízmaraméter, például savasság is okozhatja szélsőségesebb esetekben. Nekik is szükségük van az oxigéndús, szűrt vízre, talán be is fulladhatnak a peték.
2011. jan. 8. 14:15
2/6 Platypus válasza:
Ha a peték kikelnek, akkor is nyálkás valami lesz belőlük. A petéket ilyen nyálkás burokban rakják le, abból másznak ki a kiscsigák, a burok meg ott marad foszladozni. A kiscsigák nagyon kicsik, szabad szemmel jó erősen kell koncentrálni, ha észre akarja venni az ember. Biztos vagy benne, hogy nem keltek ki, és nem csak te nem látod őket?
Igazából etetni sem feltétlenül kell őket, de akkor hajlamosak rámenni a vízinövényekre. A kistermetű vízicsigákat a legtöbb akvarista nem kedveli, mert a legrosszabb körülmények közt is elszaporodnak és nem kellemes munka ritkítani őket.
2011. jan. 8. 14:36
3/6 A kérdező kommentje:
biztos hogy azok a peték nem keltek ki. volt olyan, ami már teljesen szétjött de nem volt kis csiga.
köszi a válaszokat :)
2011. jan. 8. 16:31
4/6 anonim válasza:
rakjál bele sok növényt, és egy erősebb világítást, hogy tudják kajálni az algát
2011. jan. 8. 16:45
5/6 Platypus válasza:
Pontosan milyen fajta csigáid vannak? A hólyag és postakürt csigák trágyalében is élnek és szaporodnak, vízminőségi gond nem lehet velük. Viszont a vegyszerekre érzékenyek, különösen a nehézfémekre. Ha használtál halgyógyszert mostanában, vagy a csapvizednek van magasabb fém vagy klórtaltalma, az lehet a probléma forrása. Egzotikusabb csigáknál előfordul, hogy váltivarúak, és ha nem sikerül mindkét nemből venni, akkor nem szaporodnak. De a gyakori fajok mind hermafroditák, ha van 2 akkor ez már nem lehet gond. Szerintem az etetés az, ami ezeknek a fajoknak egyáltalán nem szükséges, találnak elég algát, halkaja meg növényi maradványt, gyakorlatilag ha nem eteted semmivel, akkor is képesek túlszaporodni.
2011. jan. 8. 17:29
6/6 A kérdező kommentje:
nem tudom pontosan hogy milyen fajta, de nagyon picik. megpróbáltam hozzájuk hasonlót keresni, talán ilyen:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!