Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Co2 és halürülék elég a...

Co2 és halürülék elég a növényeknek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 12:37
 1/3 Platypus ***** válasza:

Néhány kis fényigényű, lassú növésű növénynek elég. Pl. Anubiasok, hólyagos vízikehely, gömbalga. De ha más fajokat is akarsz tartani, akkor tápozni kell. Legalábbis ha szép egészséges növényeket szeretnél.

A halak által termelt CO2 nem oszt, nem szoroz, gyorsabban távozik, mint ahogy az oxigén pótlódik, amiből keletkezett. Viszont a levegő CO2-tartalmával arányosan mindig van valamennyi CO2 a vízben, ez egy átlagos világításnál átlagos növényekkel mindenképpen elég. Ha 0,5 W/l körül vagy afölött van a fényed, akkor folyékony CO2 pótlás (easy carbo) nem árt, 1 W/liter körül már mindenképpen CO2 beoldás kell.

2011. jan. 8. 14:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Én nem tudom néha úgy érzem hogy ez a CO2 dolog ez csak egy nagy kamu.

A barátomnál sok kis hal van aki nem rág növényt és van 72 literben 70watt fény, az akvárium ott van az ablak mellet, tehát a nap is süt rá, és van benne zöld alga, meg fonal alga amit néha így csomóban kell kiszedni belőle, mert vizet is ritkán cserélte eddig, és mindig volt 27-28 fok mert a lámpa felfűtötte, na de ott minden növény úgy nő mint az állat.

Ha ott elkezdenénk CO2-zni, nagyon félteném a kis halakat hogy kidöglenek. Én egyszer megöltem egy algaevőt élesztős CO2-vel és nem vagyok büszke rá. Azért rossz ez az élesztős cucc, mert nem tudod állítani a mennyiséget és könnyen túladagolhatod, az meg a növényeknek se jó azokat is túl lehet adagolni és akkor ugyanúgy elsárgul.

2011. jan. 12. 01:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyébként a "Vadon"-ban ott megy a CO2 a növényeknek és még ott is kidöglik a Hemianthus 2 hónap alatt.

Egyszer azt figyeltem direkt. Vettem HC-t itthonra és néha bementem a vadonba nézelődni, de náluk se volt szebb.

Ott is ugyanolyan ütemben ment tönkre a növény, mint nálam. Meg is kérdeztem akkor tőlük hogy mit csinálnak a növényekkel, és azt mondák, hogy heti 1x van vízcsere és utána tápozzák is. Oldalt pedig meg ment bele a CO2 pluszban.

Annyi, hogy náluk nem volt táptalajban, csak gyapotban.

Nálam meg volt akkor friss táptalaj, ezért nem tápoztam külön, az volt írva a talajra, hogy 2 hónapig nem kell mert vannak benne tabletták, amik addig bírják kb. Ez egy szar Sera táptalaj volt egyébként.

Szóval én pl azt nem tudom megcsinálni, hogy a HC elterjedjen mert inkább csak szép lassan elfogyott.

De aki CO2-zik, van sok fénye, tápozza, ezek szerint még az is kevés hozzá.

Én ezért mondom inkább mindenkinek azt, hogy vegyen igénytelen növényt, azzal nincs semmi gond, abban lehet gyönyörködni. A többi meg csak pénzkidobás. Co2 meg macera szerintem ha nincs egy 70ezer Ft-os berendezésed hozzá..

2011. jan. 12. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!