Hogyan juttathatunk az akváriumba CO2-t a növényeknek -
HÁZILAG? (Az élesztős rendszeren kívül)
Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 17:47
1/8 anonim válasza:
Palackból.
2011. júl. 24. 17:55
2/8 foxicom válasza:
CO2 tabletta, folyékony co2
2011. júl. 24. 17:57
3/8 anonim válasza:
Ilyet még nem is hallottam.Szódában akarod úsztatni a halakat?Nem vagyok profi akvarista,ne vedd okoskodásnak a válaszom,csak érdekes számomra a kérdés.
Én azt gondolom,hogy a vízi növény a vízben található szerves anyagokból fel tudja venni a szenet,az oxigént meg ugye a vízből.Továbbá azt gondolom,hogyha a vízbe co2 gázt vezetsz,akkor a víz szénsavvá alakul,ami megöli a benne élő élőlényeket.Nekem nem fáj ilyeneken a fejem és vígan elvannak,gondolom,nem nekünk kell kitalálni az életet a növényeknek...
2011. júl. 24. 18:00
4/8 anonim válasza:
Kedves utolsó. Régen és is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de nézz utána, ez a növényes aksiknál bevett szokás. A halaknak persze nem mindig jó így. El kell találni.
2011. júl. 24. 18:12
5/8 anonim válasza:
A legegyszerűbb nem gáz formájában adagolni a szenet.
A co2 tabinak nehéz egyenletesen szabályozni a beoldását. Szódás szifont lehet még átalakítani, és arra egy jó beoldó diffúzort szerelni, de az easy carbo egyszerűbb.
bár ha ilyen komolyan növényeznél, hogy ilyenre legyen szükséged, akkor valószínűleg nem itt kérdezősködnél :)
2011. júl. 24. 18:39
7/8 Platypus válasza:
Co2 tabletta búvárharang alatt felfogva működik, de nem olyan jó, mint az élesztős. A folyékony CO2-t már többen mondták, ez is egy jó megoldás, mellé lehet használni a búvárharangot vagy az élesztőset is. A szódafröccs, a tabletta harang nélkül meg minden olyan módszer, ami rövid ideig hat, messziről kerülendő.
2011. júl. 24. 19:20
8/8 Salx Narval válasza:
Egy normál akváriumnál bőven elég amit bekever a levegőztető a légkörből, ill a halak, növények álltal kibocsátott co2.A részleges vízcserék mellett, inkább a jó megvilágításra figyelj.Hasznos a táptalaj és némi tápsó, de co2 -nem kell, hacsak nem növényes akváriumod van, talajtakaró növényzettel.A co2 szint valóban növekedésre serkent, de állagában károsítja a növényeket.Ezt nem én mondom, hanem a kutatók.:D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!