Az aranyhal ehető?
Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 10:49
11/11 Salx Narval válasza:
Én ettem kárászt, minden félét, sütve és halászlé alapba is.Egyszer fogtam, egy 15cm kövér aranykárászt, annyira szép volt, hogy nem volt szívem hazavinni.A meséhez híven, visszadobtam és kívántam hármat:D Valaki jól írta, az aranyhal és a koy, ehető lenne,de fenn áll a veszélye, hogy vegyszerezték, már ikra kora óta.Legtöbbször malachit zölddel kezelik az ikrát és ezzel védik az ivadékot is, ez a szer önmagában is alkalmatlanná teszi a fogyasztásra ( élő vizekben, már be is tiltották a használatát, csak ikravédelemre használható és csak medencés halgazdaságokban ).Az igaz lehet, hogy a kínai tenyésztők mindenféle vegyi anyagokkal kezelhetik szerencsétleneket, de talán a hazai aranyhalak ilyen szempontból, már méregtelenek.Viszont a malachit zölddel és egyéb gyógyszerekkel, bizonyára kezelték ezeket is.Ha valakit nem tart vissza, hogy ezek díszhalak, az se egyen belőle, mert megmérgezheti magát.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!