Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Adnátok tanácsokat akvarisztik...

Adnátok tanácsokat akvarisztikával kapcsolatban? (:

Figyelt kérdés

Szeretnék halakat tartani, de lehet nagy fába vágom a fejszét. :D Nekünk régen volt sokáig, sok halunk, kicsi voltam még, ezért nem is értettem a gondozásukhoz, de gyönyörűek voltak.

Azóta nincsenek halaink, de az akvárium, amit csináltattunk megmaradt biztonságos helyen. A gond lehet, hogy abban lesz, hogy elég nagy. (nekem legalábbis) Litert nem tudok mondani, csak centit, mert lemértem. :) A hossza 1 méter, a szélessége 40 centi és a magassága 50 centis, nem tudom hány L, anya sem tudta.

Neonhalakat szeretnék bele venni, mert imádom a színűket. :) A kérdéseim főleg, hogy: Milyen növényeket vegyek bele, hány halacskát vegyek egy ekkora akváriumba, mekkora lélegeztető és lámpa kell, mennyi ideig kell a növényekkel állnia a víznek halak nélkül... Mindent szeretnék tudni, ami szükséges az indításhoz és az egészséges fenntartáshoz, mert nagyon kezdő vagyok, és nem vágok bele tudatlanul. :)

És a fő gondom, hogy mennyire lesz nehéz egy ekkora akváriumot takarítani és mennyi időközönként kell, mert csak azzal a feltétellel lehet halam, hogyha én gondozom teljesen őket. :)

2011. jan. 6. 13:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ebbe nagy méretű anubiast, meg vizipáfrányokat lehetne rakni, az igénytelen növény és aránylag vastag levelű így a halak nem tudják megrágni.

Viszont a hínár féléket nem javaslom, mert az hamar megbarnul aztán 2 hónap mulva dobhatod ki és vehetsz újat.

Egyik ismerősöm még szobai futókát is rakott bele. Igaz, hogy az konkrétan nem vizinövény, de egész jól bírja víz alatt, kb fél éve bent van neki és szebb mint az anubias, meg az jobban nő és olcsóbb, azzal könnyebb telerakni egy ilyen nagy akváriumot.

2011. jan. 6. 17:09
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál növény tippeket is. :) Az jól jött. Időm tényleg van rá, itthon ülős fajta vagyok. :D Az egyetem is elég rugalmas az órákat tekintve, mindig van legalább 1 szabadnapom. :)
2011. jan. 6. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!