Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumot szeretnék, de...

Akváriumot szeretnék, de egyáltalán nem értek hozzá (? )

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy szűk, de nagy felületű akvárium lenne jó, olyan 15-20*50*120cmes. Nagyon pici halakat szeretnék bele, sokat. Az egész akvárium színes lenne, a halak is. Mennyiből lehetne ezt összehozni?

És még azt szeretném kérdezni, hogy mennyi a fenntartási költsége az egész akváriumnak? (vízzel, kajával, mindenféle szerekkel együtt)

Előre is köszönöm mindenkinek a választ!!

2011. jan. 5. 14:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20 centi széles? Kizárt...az nagyon kicsi. Nekem a 120 hosszhoz 50 széles és 50 magas, így 300 literes. Meg kinézetre is nagyon bután mutatna szerintem a 20 keskeny...Meg hát nem lehetne bele normálisan se növényeket, se köveket, se gyökereket, a halaktól meg elvennéd az úszóteret. Arról nem is beszélve, hogy a szűrőnek megfelelő körforgás se nagyon tudna ilyen keskenyben és hosszúban beállni.
2011. jan. 5. 15:55
 12/20 A kérdező kommentje:
értem. Csak akkor meg kisebb kell, hogy legyen, mert nem akarok olyan sok vizet elpocsékolni, mert ha jól tudom, akkor 2 hetente 2/3-át ki kell cserélni. A elég sok víz... Köszönöm a válaszokat.
2011. jan. 5. 17:05
 13/20 Platypus ***** válasza:
30%
20 centi széles akváriumnak semmi értelme. Se berendezni, se gondozni nem tudnád rendesen, és a halaknak se tetszene.
2011. jan. 5. 17:06
 14/20 anonim ***** válasza:
Ha ennyit sajnálsz ne is akarj akváriumot...
2011. jan. 5. 17:37
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem a pénz sok a vízre, hanem annyi ivóvizet csak úgy kiborítani, amikor máshol meg szomjan halnak az emberek sajnálok.
2011. jan. 5. 17:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Erre van az esővíz meg az ioncserélt víz. Ha sajnálod az ivóvizet, akkor a wc-t se húzd le és ne mosd ki a ruháidat se. Ja és ne is mosogass. Ne értsd félre, nem bántani akarlak, én is sajnálom az olyan embereket, akinek az ivóvíz is problémát jelent, de ha ilyeneken gondolkozol, akkor ne is kezdj bele az egészbe.
2011. jan. 5. 19:21
 17/20 Platypus ***** válasza:

Attól, hogy te spórolsz a vízzel, semmivel sem lesz jobb a szomjazó szaharai gyerekeknek. Nem mi vesszük el előlük a vizet, hanem a természeti adottságok eloszlása ilyen egyenlőtlen. A vízpazarlással a saját országod forrásait terheled, ami környezetvédelmi szempontból valóban negatív dolog. De az akváriumvizet nem kell csak úgy kiönteni, remekül lehet hasznosítani. Ha van kerted, gyep a házad előtt vagy legalább pár szobanövényed, akkor kiváló öntözővíz, tele van tápanyaggal. Ha semmi ilyesmid nincs, még mindig leöblítheted vele a budit.

Ha spórolni akarsz az akvárium méretén, akkor az elnyújtása a létező legrosszabb megoldás. Nagynak fog tűnni, de a kis akváriumok minden gyakorlati hátrányával. A szabvány méretek nem véletlenül duci téglatestek. Ezt a formát lehet szépen berendezni, és adott térfogat mellett ez adja a legtöbb hasznos teret a halaknak. A legkisebb működőképes akvárium 20 liter, és ebben 1 db bettát vagy egy tucat garnélát tarthatsz.

2011. jan. 5. 19:23
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem kell lecserélni 2 hetente a kétharmadát. Az enyémben én már egy éve nem cseréltem vizet, csak a párolgást pótlom, és lám-lám virul :)
2011. jan. 6. 01:04
 19/20 A kérdező kommentje:
Az esővíz is tényleg jó erre? Az savas nem?
2011. jan. 6. 12:43
 20/20 anonim ***** válasza:
újabban lehet, de inkább a csapvíz keménysége miatt jobb az esővíz.
2011. jan. 6. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!