Beteg aranyhal, valaki segítene? SOS
Üdv!
Az aranyhalammal van probléma. 2 aranyhalam van, egy nagyobb, aranyszínű, osztottfarkú. Vele van gond... megjelentek rajta fekete, hártyás foltok, az oldalán és az úszói peremén, és rohamosan terjed, halpenészre gyanakszunk. Ki is vettük (van mellette egy fekete teleszkópos szemű, ő szépen fejlődik, kutyabaja, virgonc), most egy nagy vödörben van egyelőre, amibe kis sót tettünk, attól úgy néz ki hogy hámlik a felső, beteg réteg.
A kérdésem azzal kapcsolatban lenne, hogy olvastam egy "überbrutál" sósfürdőről. 8 centi felett 30-60 mp-et ajánlanak. Megpróbáljam? Rossz látni így szegényt :(
2. válaszoló, köszönöm a normális válaszod! :)
Holnap el lesz intézve az utánajárás a dolognak egy nagyobb kereskedésben (itt helyben nehézkes a dolog, kisvárosban élek, ezért is kérdeztem itt, mert láttam hogy itt tapasztalt akvaristák is írnak, és ha ajánlanátok a sósfürdőt még azonnal, éjszaka is megcsinálnám).
Most még kicsik, a kis fekete kb 5 centis, az arany se nagyobb 7nél, most egy 20 literes aksiban vannak, a közeljövőben igényük szerint ez bővítve lesz... mármint remélem lesz rá alkalom :(
Ha került az aksiba új dekorcucc, azt mindig többször áztattam forró vízben használat előtt. Az alján nem éles a kő, közepes sóder van benne.
Mindenképpen beszerzek egy nagyobb aksit, rosszabb esetben egyedül a kis feketének :( Ma délután jön a gyógyszer. A malachitzöld hatása mikor jelentkezik? Csak mert az volt itthon, és az előírt mennyiségben adagoltam is tegnap...
Köszönök minden segítséget és tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!