Meg lehet oldani, hogy az aksi ne csapjon semmilyen zajt?
Írnék üzenetet, ha engedélyezve lenne nálad :)
Én azt elhiszem, hogy a halaknak nem kell áramlás, de egy szűrő nélküli akváriumban rengeteg probléma adódik:
Nincs vízmozgás, tükörsima a vízfelszín, így nemcsak az oxigén beoldódása konvergál a nullához, de a káros gázok, széndioxid, ammónia és társai sem tudnak kiszellőzni, ami mégnagyobb probléma. Ha ezek gyülemlenek, akkor kialakul egy biológiai hártya, ami az állott mocsarakra jellemző, ez mégtovább ront a helyzeten. Ráadásul áramló vízben sokkal több tápanyag jut el a lebontó baktériumokhoz, egy megfelelően nagy szűrőfelületen rengeteg tapad meg, növelve a túlélési esélyeket. Szerintem erre a növények önmagukban nem elegendőek. NAGYON RENDSZERES vízcserével, alultelepítve, nagy odafigyeléssel biztosan fenntartható így egy elég nagy akvárium guppikkal, de aki mondjuk sügérekkel, diszkoszokkal próbálkozik, nem hiszem, hogy sikereket érhet el.
Off!
Marcl!
Én felelőtlennek tartom a kijelentéseidet, hogy gépek nélkül is megoldható egy akvárium tartása.
Én is láttam már ilyen akit,(neten, nem élőben) nem erről van szó.
A gond az, hogy akinek akkora lexikális, és gyakorlati tudása van, hogy képes a növényeket és a halakat gondosan összeválogatva berendezni így egy akváriumot, az nem itt fog kérdezgetni.
Ebből következik, hogy aki általában itt kérdezget, annak ez külön dimenzió. Félreértés ne essék, nem nézem le a kérdezőt, de azért valljuk be, az emberi hülyeség határtalan, és amikor olyan az általános nézet, hogy egy haladónak mondott "akvarista" is többszörösen túltelepít egy akit, akkor szerintem nem szerencsés ilyen elveket elhinteni, a megfelelő, hathatós figyelmeztetések nélkül.
Bocs a közbeugatásért.
ON
OFF
Oké. Nem lehet gépek nélkül akvarizálni.
ON
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!