Milyen halakat lehet még, egy már lakókkal rendelkező,54 l-es akváriumba telepíteni?
Első körben sajnos nem írtam túl hosszan, most jöttem rá, hogy bővebben hová is lehet írni.
Én érdeklődtem, a gömb mollyval kapcsolatban, az egyik molesztálja a másikat...
Az újdonsült akváriumunk elég picike, 54 literes, igyekszem nem túl zsúfolni.
Jelenleg 2 molly, 2 guppy, 3 neon hal és egy algaevő a lakója.
A kereskedésben hímnek ítélték a guppykat, ennek ellenére már most (3 nap után),
az egyikük folyton próbálkozik a másiknál...szegény ő meg menekül!
A fehér gömb molly még mindíg csipkedi a feketét...sajnos az ösztöneim azt
súgják (mert kezdőként nem tudom pontosan), hogy azonos neműek lehetnek.
Mit javasoltok, hogy kiegyensúlyozott legyen a légkör az akváriumban?
Még egy kérdés. Elkövettem első körben egy hibát, mert melegebb volt a víz,mint azt javasolták,így lejebb vettem a fűtést..csak éppen nem dugtam be a dugót.
A hőmérőre hagyatkoztam (mint kiderült, majdnem mindíg ugyanazt a hőfokot mutatja), és két óra múlva, mikor belenyúltam a vízbe, már igen hideg volt.
Aggódva üzembe helyeztem a fűtőt és 24 fokra állítottam be. Ugye nem lesz a továbbiakban bajuk ettől a malőrtől?
Előre is köszönöm a tanácsokat, segítséget! Klara
Az elevenszülőknél könnyen meg lehet állapítani a nemet a has alatti úszó formájából. elevenszülőknél nincs durva rivalizálás, de ha többen vannak, akkor az a kevés is megoszlik.
Duplázd meg a létszámot mindhárom úszó halnál és vegyél egy csapat(6) páncélosharcsát. Neonból nyugodtan tarthatsz 10-et.
Figyelgesd őket, hogy nem mutatnak-e más tüneteket, amik betegségre utalnak.
A mollykhoz vegyél még néhány nőstényt, akkor remélhetőleg nem üldözik majd egymást.
A guppikat meg nézd meg, hogy tényleg hímek-e. Mert a hímnek a hasánál levő úszója gonopódiummá van módosulva, vagyis úgy néz ki, mintha az az uszony össze lenne sodorva. A nöstényeknél pedig az az uszony "normális", vagyis olyan, mint a többi uszonya. Amúgy vegyél még hozzájuk nőstényeket, mert amikor nem voltak nőstény csak hím guppijaim, akkor nálam is előfordult, hogy kergették egymást. Csak akkor vigyázni kell a szaporulattal, bár a többi hal megeszi a kisguppikat.
Neonhalból meg mindenképp vegyél még, mert az csapathal, csak nagyobb rajban érzi jól magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!