Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit javasoltok? Milyen akváriu...

Mit javasoltok? Milyen akváriumot vegyek, illetve mit javasoltok, kezdő állattartóként?

Figyelt kérdés
szeretnék itthon kb 3-5 "egyszerűbb" halat tartani?
2011. jan. 1. 11:55
 1/6 anonim válasza:
0%
3-5 halnak szerintem elég egy 35X35 -ös akvárium is
2011. jan. 1. 12:31
 2/6 anonim ***** válasza:

- Hát vegyél egy 40-50 literes akváriumot,

- kell egy szűrő bele

- egy háló amivel tudod a halakat rakosgatni

- egy automata fűtő de ha van otthon 24 fok akkor ez nem

- egy leszívó cső

- 2db vödör amit csak akváriumhoz használsz

- világítás, valami neon a tetejére

- fekete 1-3mm-es márványzuzalék (kavics) az aljára

- jávai moha, anubias <-- ezek strapabíró növények

Halnak pedig ilyet ajánlok:

[link]

2011. jan. 1. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Előbb olvass, készülj fel, akkor már meg sem kell ezt kérdezned, de addig semmit ne vegyél, mert csalódás és idegeskedés lesz a vége. Nézd, ezekkel kezdd:

[link]

[link]

[link]

Aztán ha ez megvan, könyvtárból beszerezheted a Horn-Zsilinszky Akvarisztika című könyvét. Hidd el, megéri kicsit beleásni magad a témába, hiszen hiába veszel bármit, a szakértelmed tartja életben, illetve boldogan a halakat, nem a felszerelés.

2011. jan. 1. 14:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Kis méretű halak, pl

6db Endler guppy

6db parázs lazac

10db Red Cherry garnéla

1db vasfa

1 adag jávai moha

3 zacskó 1-3 mm-es apró kavics.

Simán elég nekik a 35x35cm akvárium .

Egy mini szűrőt is kell venni bele: 2300 Ft.

A tetejére meg egy kis csiptetős lámpát: 5ezer Ft.

A VI. Eötvös U 28. Atlantisz díszállat boltban van ilyen lámpa meg kis szűrő, ha máshol nem kapsz.

2011. jan. 1. 16:55
 5/6 Doruss ***** válasza:

16:55-ös: gondolom nem egyszerre gondoltad a felsoroltakat, hanem valamelyiket közülük.

Amúgy vegyél egy 40-50 literes akváriumot. Vannak teljes szettek, nekem egy 54 literes Aquael márkájú akvárium szett van. Nem tudok árat mondani, mert karácsonyra kaptam még tavaly, de szerintem megéri. Nem kell külön rohangálni, van hozzá tető, benne világítással, szűrő, fűtő is, úgyhogy ahhoz már nem is kell semmi különösebb technikai felszerelés. És akkor csak be kell szerezned, amit beleraksz - aljzat, növények, díszek és halak. És mielőtt először halakat vennél, rakj bele minden mást az akváriumba és vízzel együtt meg szűrővel hagyd működni pár napig, utána rakj bele halakat. És ha vizet cserélsz (kb. 1-2 hetente 20-30%, sosem az egészet) akkor a vizet, amit be akarsz rakni, hagyd állni pár napig, vagy használj vízelőkészítőt. Ilyet állatkereskedésben vehetsz, rá van írva, hogy kell adagolni.

Sok sikert! :)

2011. jan. 1. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem árt, ha 3 dimenziós az akvárium. (35x35x??)

Nem kezdőként javaslom, de én mindenkit 54 literes szettre próbálok rábeszélni. Megfizethető, fér bele néhány hal és növény, és sokkal jobban néz ki mint egy 25 literes világítás nélkül.

2011. jan. 1. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!