Milyen halakat raknátok egy 125l akváriumba?
jaaa én nem is azt mondtam, hogy a sügérekhez rakja a vitorlást:)
az kellene még, szét is szaggatnák abban a másodpercben:S
oké akkor végre megértettük egymást:D
Igen sügéralakú a vitorlás, de talán mégsem annyira agresszív én úgy gondolom, aztán lehet tévedek:P
guppit mindenképp rakok bele már van 1 pár egy kis akváriumba és nem szeretném kihagyni öket:)Azért gondoltam hogy hozzájuk veszek még 2-3db guppit. Többet nem mert nagyon ugy néz ki hogy lassan lesznek kicsik.:)
Vitorláshalra gondoltam de én is ugy hallottam hogy agressziv, meg azért pár literrel még is több helyet igényelne.:)
Sziámiharcoshalból miért nőstényt?Én inkább a hímnél maradnék..
Amugy köszönöm a gyors válaszokat:)
Nah jobban utána néztem. 100 literre lehet 1 pár vitorlást tenni. Szóval akkor vehetsz 1 hím és 1 nőstény vitorláshalat, legyenek kicsik még. És vegyél mellé neonokat, pontylazacokat, kisebb bölcsőszájú halakkal is elvan, azt olvastam (diszhal.info-n). Azon az oldalon nézd meg melyik halaknak milyenek az igényei, és az alapján válogass mellé még a neonokon kívül 2-3 fajt. Mondjuk én tennék akkor:
- 2 vitorlás
- 15 neonhal
- 2 anci
- 6-8 baltahasú lazac, nagyon aranyosak, viccesek
- 8 fekete tetra
Tehetsz még mondjuk 6 páncélosharcsát is az aljzat tisztítására az ancikon kívül. :)
Én a helyedben kisebb testű rajhalakat raknék bele (pl. neonon, páncélos harcsák, razbórák, kisebb elevenszülők, dániók). 2-3 faj, fajonként több egyed. Pl. 6-8 páncélosharcsa, 15-20 neon, 8-10 zebradánió.
Velük a betta is megfér.
Vitorlás nem közéjük való.
Delfinsügér 300 liter alatt szóba sem jöhet.
Üdv,
Én nem szenvednék vitorlással, bár ekkora helyen elvan egy pár, de ahogy mondták, sügérekről van szó, az ideális hely 200 liter felett lenne, ráadásul párválasztóak, tehát nem is jó 2 db, legalább 6 az ideális.
A te alapelképzelésed tetszik: a betta, guppi, molly és neon, de neonból nem elég az 5, legyen minimum 10. A betta viszont kiszámíthatatlan, van, amelyik jól tűri a guppikat, van, amelyik támadja őket. Dús növényesítéssel viszont jók az esélyek egy békés akváriumra. Mollyból pedig ne feltétlenül black-et vegyél, mert nagyon érzékenyek, nekem dalmatáim vannak, nagyon szépek (google) és könnyebben tarthatóak.
kitaláltam:)
1 sziámi harcoshal (hím meg lehet egy nőstény is)
10 neonhal
5 guppi (szerintem lesznek kis guppiaim ugyhogy azért nem irok többet:)
6-7 dalmata molly
2 algaevő
szerintem ennyi:)Mást már ne zsufoljak közéjük igaz?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!