jaja, igaz, nem nő nagyra kis helyen, de lehet hogy hamarabb meg is döglik mert nincs elég szabadsága neki, nincs elég helye úszkálni.
2010. dec. 19. 09:27
2/11 anonim válasza:
Nem. Valójában szétrepeszti az üveget, és megfullad. Ezé' kell neki nagy akvárium, mert a kicsit széttöri.
2010. dec. 19. 09:31
3/11 anonim válasza:
Szerinted, ha egy fehércápabébit beleraksz egy kis akváriumba nem fog megnőni? Szerintem meg fog nőni és beledöglik a kis helybe, meg abba, hogy nincs elég hely neki a mozgáshoz, mert neki pl az kell, hogy oxigént tudjon kiszűrni a vízből. De sztem ez más nagyobb testű halakra is igaz. Nem véletlen mondják meg, hogy melyiknek mekkora hely kell.
2010. dec. 19. 09:39
4/11 gfero válasza:
a végleges méretét egy kis aksiba is eléri ha addig nem pusztul el aminek nagy az esélye
2010. dec. 19. 10:15
5/11 anonim válasza:
Ez azért nem így van. Egy olyan guppi pl, ami kis helyen születik, nől fel nem lesz soha akkora, mint egy 200literes aksiban nevelt példány. A halakra ugyanis hatnak a környezeti tényezők. Az emlősökre, így az emberre meg nem.
Az, hogy mekkora hely kell neki, azt abból számolták ki, hogy a lehető legjobb körülmények között tartott hal mekkorára nől meg, és egy olyan példánynak mennyi vízre van szüksége.
2010. dec. 19. 11:42
6/11 Platypus válasza:
A megfigyelésnek van valóságalapja, de valójában nem az akvárium mérete állítja meg a halat a növésben. Ha egy akvárium kicsi, zsúfolt, nincs elég vízcsere vagy kevés a szűrés, akkor a halak bomlástermékei felhalmozódnak a vízben. Amikor ettől a vízben magas lesz az ammónia koncentráció, akkor a halak növekedése leáll vagy lelassul. Gyakori eset, hogy a túl kicsi akváriumban kicsik maradnak a halak, de ez azt jelenti, hogy az akváriumban rossz a vízminőség. Az ammónia egyébként nagyon mérgező a halaknak.
2010. dec. 19. 16:12
7/11 anonim válasza:
Ez főleg az aranyhalakra igaz, de ahogy az előző válaszoló írta, mindegyikre hatnak a környezeti tényezők. Guppi "tenyésztésre" is van, aki 10 literes "akváriumot" használ, merthogy ez a hal megmarad ennyiben is, de soha nem lesz olyan szép, mint egy normális helyen tartott társa.
Viszont szem előtt kell tartani a hal igényeit. Ez a tulajdonság nem azt jelenti, hogy például aranyhalat tarthatsz gömbakváriumban, mert úgysem nő meg. Megnő, csak nem akkorára, mint amekkorára egyébként nőne.
2010. dec. 19. 16:27
8/11 anonim válasza:
Ez így van, nem nő meg akkorára. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint anno a japán nőknek fa kalodába zárták a lábát, meg erős bandázsba tekerték, hogy kicsi maradjon. Az se nőtt meg rendesen.
Kellemetlen mellékhatásként megnyomorodtak- de a lábuk kicsi maradt...
Kb. ez van a halakkal is.
2010. dec. 19. 18:21
9/11 anonim válasza:
nekem azt mondták pl. a betta akkor a legszebb minél kisebb aksiban van.szerintem ez nem igaz.
2010. dec. 20. 17:54
10/11 Doruss válasza:
Szerintem az első pár válaszoló kicsit félreértelmezte a kérdést. Egyébként sok halfajnál igaz, mert ha egy kis akváriumba sok guppi születik (nálam is ez van a növendékakviban) és többen vannak, mint amennyien egy akkora helyen lenniük kéne, kisebbre nőnek. Meg nekem úgy volt, hogy vettem pár szumátrait, amik már teljesen kifejlettek voltak, de a boltban elég szűkösen volt helyük, az én akváriumomban meg kevesebben voltak, és pár hét alatt a kétszeresükre nőttek. Szóval ilyen módon valahogy alkalmazkodnak a környezetükhöz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!