Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Most komolyan, Hová zsugorodik...

Most komolyan, Hová zsugorodik még a zemberi agy?

Figyelt kérdés

Szerintetek is primitív és beteges dolog ez?

[link]

Az se igaz,hogy ilyet megengednek neki!!!!Úgy látszi ka világban mindenki azt csinál amit akar......felelősség nélkül...

2010. dec. 19. 00:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
azt nem tudom,h hová zsugorodik az általad említett "zemberi agy" de ez nem új keletű dolog...én hogy őszinte legyek semmivel nem tartom kisebb kínzásnak azt sem ahogy a tescoban tartják a pontyokat! nah előbb azon kéne felháborodni, ugyanis abból sokkal több van!
2010. dec. 19. 12:22
 12/21 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát, arról is mi emberek tehetünk, nem szabadna megvenni.Természetesen ezen felül,a törvényt is be kellene tartatni.Az az igazság, hogy az emberek nagy része mit sem törődik azzal, hogy hogyan tartják az állatokat, pláne a halakat.Sokan nem is kezelik a halakat, érző lény ként, még néha,a magukat állatbarátnak tekintő emberek sem.
2010. dec. 19. 14:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Aha. Az egyik, hogy hogy használnak tetoválógépet a víz alatt? A másik meg, valaki lefogta a halakat, miközben varrták őket?

Szerintem ez kamu, pláne a haziallat.hu színvonalát tekintve.

2010. dec. 19. 15:56
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Napraforgó!

Említette valaki, hogy a vízalatt tetoválják őket?

Szárazon tetoválják, és igen, lefogják.

Van olyan tetoválási eljárás is, -mivel a pikkely nehezebben tetoválható- hogy megnyúzzák a halat, festéket fecskendeznek a bőre alá, majd a hámréteget visszahelyezve visszanövesztik azt. Ezt még azzal szokták kombinálni, hogy a festékbe radioaktív anyagot kevernek, hogy foszforeszkáljon. (nem nagy mennyiségre kell gondolni, olyan festék, mint amivel az analóg órák mutatóját festik be.)

Mindezt egy fejlett idegrendszerű állaton csinálják.

2010. dec. 19. 16:07
 15/21 Platypus ***** válasza:
100%
Egy időben nálunk is divat volt a diszkósügér. Ezek üvegsügerek voltak, amiknek a háti izomkötegébe neonszínű festéket fecskendeztek. Hasonlóan barbár eljárás, de nem érte el az állatvédők ingerküszöbét. Vagy mostanában is árulnak kékre és rózsaszínre festett lazacokat (asszem gyémántlazac). Mivel nem annyira feltűnő a dolog, az emberek azt se tudják mit vesznek és hogy ez mivel jár a halnak.
2010. dec. 19. 16:22
 16/21 anonim ***** válasza:
Ok, mindent értek, csak azt nem, hogy hogy nem fulladnak meg, ha már szárazon csinálják?
2010. dec. 19. 16:35
 17/21 anonim ***** válasza:

Ezt a cikket én is terjesztettem, ahol csak tudtam. Ahogy már leírták, a halakat szárazon tetoválják, legtöbbjük azonnal elpusztul, néhány csak később, kis részük pedig kibírja és megnyomorítva továbbél.

Az a szomoró, hogy az árrés lehetővé teszi a forgalmazóknak ilyen mértékű elhullás mellett is ezt tenni, lelkiismeret nélkül.

Viszont én a pinkdániókat is kitiltanám minden kereskedésből (bár ők "csak" génkezeltek, emiatt a természetellenes rikító szín miatt kell legyengült immunrendszerrel, betegesen élniük), ugyanígy a megnyomorított aranyhalakat, a mesterségesen előállított agyi defekttel élő japán táncolóegereket és sajnos még sokmindent. Nem hiszem, hogy ezek nélkül csúnyább és kevésbé érdekes az akvárium, sőt!

Ez ellen csak összefogással, ismeretterjesztéssel és tiltakozással védekezhetünk.

[link]

2010. dec. 19. 16:42
 18/21 anonim ***** válasza:

napraforgó:

A szívósabb halak akár fél órát-órát is kibírnak szárazon. Gondolom vagy nagyon gyorsan csinálják (az igényes rajzok ezt mutatják), vagy néha visszadobják kicsit úszkálni.

2010. dec. 19. 17:22
 19/21 Doruss ***** válasza:

Ez nagyon gáz... Nem arról van szó, hogy a halakat érdekli-e a tetoválás. De fáj nekik, ez biztos. És még ha azt is állítják, hogy nem, azt honnan tudhatnák? Szegény halak ki vannak szolgáltatva azoknak elborult agyú embereknek akik képesek ezt tennni velük. Szerencsétlen hal. Azon pedig kár veszekedni, hogy szép-e vagy nem. Ha természetesen így néznének ki, szép lenne. De így... ennek semmi értelme. Oké, hogy emberek körében divatos a tetoválás. De miért kell ezt a halakra is átterjeszteni? Néha egyenesen undorító amit az emberek ezekkel a védtelen állatokkal művelnek. Ez még egy embernek is fájdalmas. Akkor milyen lehet egy guppinak, akinek a gerincét is el lehetne törni három ujjal?

Csak sajnálni tudom őket...

2010. dec. 21. 12:23
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyszerűen felháborító!! Undorító egy lény az ember! Mindenkit kínoz a saját környezetében,mindent tönkretesz! Néha szégyellem,hogy ember vagyok.
2010. dec. 21. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!