Tudom, hülye kérdés, de milyen és hány darab halat tartanátok 54 literes"medencében"?
20-30 attól függ h mekkora a hal mérete :)
bár vigyázz ha van vitorlás az megeheti a kishalakat :D :P tapasztalat :$
Jézusom, űrlények miért válaszolnak...? 20-30... Az...
Az általános elv az, hogy a halak kifejlett méretével számolva 1 centi halra 1 liter víz jusson. Ez persze nem minden esetben igaz, guppiknál például elég fejenként 2 liter vízzel számolni.
Egy 54 literesben a helyedben vagy elevenszülőket tartanék, kb. 10-12 darabot, vagy pedig kistestű rajhalakat, mint például a neon, belőlük is 10-et egy csapat páncélosharcsával (6 fő) vagy egy sziámi harcoshallal.
Nagyon szép még, a mikrorazbórákat telepítesz, mondjuk galaxy razbórát amandalazacokkal és red cherry garnélákkal.
Nézegesd a www.diszhal.info -t, ott megtalálod a legtöbb akváriumi halat ajánlott akváriummérettel együtt.
Szerintem tarts
Red cherry-, New bee- és Tigris garnélát
Galaxy razbórát/gyöngy dániót
Endler guppit
Brigitte micro rasborát
Ezek mind picik úgyhogy mehet belőlük sok darab
Mellette növénynek vasfára tekert jávai mohát,
lilaoepsis vizifüvet,
valami cripto növényt,
anubias nana, vagy anubias bateri gold az is jó mert kis levelű és igénytelen.
Ez ma králtam, egy 30 literes, de még nincs kész.
Hát nem sok minden van benne, 3db garnéla rákocska, meg hogyhívják ő parázs lazac vagy mi, az olyan naranssárgás pirosas hal, hát az se nagy.
Egy elképzelés:
15 db Boraras urophtalmoides razbóra, Boraras brigittae- moszkító razbóra néven szokták tévesen árulni igen sok helyen, és az igazi brigittae-vel ellentétben szereti a középkemény vizet is
3 db Törpe szívóharcsa
10 db red cherry garnéla
Ezek olcsó és praktikus vízigényű fajok, a legtöbb csapvíz megfelel nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!