Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Vettem növénytápot beleöntsem...

Vettem növénytápot beleöntsem egyszerre, vagy naponta adagoljam?

Figyelt kérdés

Sera florena a táp 200 literbe való 220 literes az aksi.

Növénynek csak jávai és gömbmohám van,de a jávai eddig nőtt mint a gomba most viszont egy hete láthatólag megált a növésben és megjelent nemi alga az üvegen.

Ebből arra következtettem,hogy biztos kifogyott valami tápanyag ezért ma vettem egy tápot próbaként.

Csak most azt nem tudom,hogy lenne jobb kicsinyenként adagolni vagy beleönteni egyszerre és késsz.

Mert kevésnek mindenképp kevés az 50 milis,de hogy hasznosul jobban illetve nem e árt a halaknak,ha egyszerre beöntöm?

2010. dec. 16. 17:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"arra gondoltam,hogy veszek 5 darab 20 wattos 6500K kompakt izzót és foglalatot és beépítem a tetőbe sokkal kevesebb helyet foglal mint a csövek és olcsóbb is"

Én tegnap vettem 2db-ot a Tungsram márkaboltban.

Foglalattal meg kapcsolós dróttal együtt volt olyan 5ezer Ft körül. Egyelőre nekem is jónak tűnik, szép fehér fénye van. Aztán a fene se tudja milyen algám lesz tőle hosszú távon, az majd kiderül :) Én is kísérletezgetek.

2010. dec. 17. 08:41
 12/14 A kérdező kommentje:

Mondjuk már mindegy,mert már rég beleöntöttem mindet az akváriumba.

A kálium tényleg hiányzik,de a boltban ahol vettem csak ez a táp volt,majd ha megyek másfelé akkor megnézem egy nagyobb halasban és keresek valami,jobb tápot bár a sera tápra az van írva,hogy felváltva adagoljuk kell mellé valami tabletta is,gondolom abban lehet kálium,mindenesetre elég nagy kicseszés mikor megveszed a tápot és az van ráírva,hogy vegyél meg egy másik fajta tápot is mellé.

2010. dec. 17. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Jól néz ki az aksid.

Én most csináltam egy olyat egy kis 30x30cm-s kicsike akváriumba, ami poénul néz ki, hogy sötét kavics domborodik kétoldalt, és középen meg fehér aprókavicsból egy utat kreáltam ami elölt széles, és hátrafelé meg elkeskenyedik és az olyan 3D-s hatás, mintha távolodna az út. Kétoldalra meg ástam bele lilaoepsis vizifüvet a sötét kavicsba a dombra, és ez így most szerintem úgy néz ki, mint egy füves erdei út.

Majd én is csinálok valami faágat aminek a lombja lesz az hogy rátekerek jávai mohát, csak még azt nem tudom hogy a faág alja hogy fog ottmaradni. Úgy akarom megcsinálni rendesen mintha kinőtt volna egy fa az erdőben.

Vannak ezek az ADA akváriumok, azokat szoktam nézegetni:

[link]

[link]

ez meg csak a poén:

[link]

2010. dec. 17. 09:06
 14/14 A kérdező kommentje:

Én egy kőhöz kötöztem az ágat és lesúlyoztam még egy másik kővel amit egy hét után kivettem mivel addigra,már elázott a faág.

Egyébként tervezem egy növényes aki beindítását 50 literben,de az még várat magára,mivel nem szeretném elaprózni és emiatt,elég sokba kerül egy ilyen,még úgy is ha sok mindent,én magam gyártok le,mert mifelénk nem olcsók a növények,de a legfőbb gond,hogy az sosincs ami nekem kéne.

2010. dec. 17. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!