Algátlanítás! Hány napig legyen sötétben az akvárium?
5 nap úgy hatásos, pl ecsetalgára jó a black out de ott azért nem ár ha kiveszed a növényeket és lemosod.
Ha zöld alga az meg úgyis újranő akkor más lámpát vegyél rá. Vízalatti neon jó az olcsó is.
Barna alga ellen viszont vehetszt törpe szívóharcsát, meg almacsigát, azok kitakarítják, vagy egy jobb szűrőt, lehet nem keringeti eléggé a vizet.
A törpe szívó az csak a barna algát eszi. Az ecset algát semmilyen hal nem eszi meg.
Ecset algánál a legjobb amit tehetsz, hogy fogod és kimosod alaposan az egész akváriumot mondjuk ecettel is kimoshatod. A növényeket meg lemosod a csap alatt sima vízzel. Én így kiirtottam egyszer.
Az ecsetalgát tudtommal egyetlen hal eszi meg, mégpedig a Sziámi Ormányosmárna! Jobb helyeken lehet kapni belőlük és előszeretettel lekmározzák az ecsetalgát, nekem 3-4 db néhány nap alatt kipucolja az alkváriumaimat, de a többi algafajt sem veti meg. Javaslom próbáld ki.
Persze ez csak tüneti kezelés.
Üdv,
Ezt a kérdéskört néhány hete tárgyaltuk ki. Itt a link, olvasd el a hozzászólásokat+itt leírtam egy +linket ide, hasznát fogod venni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Remélem segítettem
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!