Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hány ifjoncot, milyet és...

Hány ifjoncot, milyet és mekkora akváriumban szoktatok nevelni? Már aki nevel.

Figyelt kérdés
2010. dec. 4. 19:12
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk az afrikai sügérek folyamatosan forgatnak, most is van 3 nőstény amelyiknek tele a szája, kb. 2 hét múlva ki lehet őket már köpetni. Először nevelőhálóba tesszük őket, majd egy 54 literes nevelőbe (2 van, meg egy 112 literes), most van a nevelőben 13 kis yellow, kicsi több, mint 1 hónapja lettek kiköptetve. :)
2010. dec. 4. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Guppit szaporítok. Éppen ma született nekem 12darab ilyenkor azonnal nevelőhálóba szoktam elkülöniteni és abba nevelem kb. 1hónapig, és utánna a rendes nagy akváriumba kiszoktam őket engedni és ott élik életüket, közben nőnek-és nőnek... Henrik =)
2010. dec. 4. 19:35
 3/5 gfero ***** válasza:
100%
én csak a lazacok, dániokat szoktam ikráztatni egy 60literes aksiba .ikrázás után a szülőket kiveszem .max.30db ha felnő .de ezt csak utánpótlásra szoktam csinálni másképp nem foglalkozok ikráztatással
2010. dec. 5. 05:39
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Én elég egyedi formáját választottam az ivadékok felnevelésének.1db üzemelő akváriumom van 300literes, több akváriumot nem tudok berendezni, mert nincs hely.Ezért egy saját készítésű, közel 30literes elletőketrecben szaporítom az apróbb halakat és ebben is nőnek fel a kicsik.A nagyobb halakat pl vitorlás, zebrasügér,gurámi,stb,egy, az akvárium méretére szabott, keretbe helyezett szúnyogháló segítségével, leválasztok kb 50-60liternyit az egyik végen.Ide kerülnek a párok és ikrázás után a kicsik is itt nőnek fel.Ha idővel szűkös a hely, akkor kicsit arrébb rakom a keretet.A szebbeket megtartom, a felesleget elajándékozom, vagy becserélem a halasnál valamire.Csak annyit szaporítok, hogy ne kerüljön pénzbe a halazás és eltartsa ezen felül a kislányom hörcsögét.Valamikor én is több nevelőakváriumot tartottam, azét úgy sokkal könnyebb volt a dolgom:D Sok szerencsét mindenkinek a szaporításhoz.
2010. dec. 5. 08:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó: Kreatív, tetszik :) Ésszel él az ember.
2010. dec. 5. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!