Mit gondoltok erről?
Tudtommal rövidül a halak élettartama így mert kicsinálja a halakat a sósvíz. Ha édesvizi halakról van szó.
Nem szabad ráhallgatni. Én nem is vennék onnan komolyabb 1000ft-os értékű halakat.
Tudod megvesznek sokat mondjuk hörcsögből is és rajtuk marad. Onnentől fogva a saját mocskukban döglenek meg az állatok.
18/F
Hát igen, pont azért mondja, hogy hamarabb meghaljanak így megint veszel...Szerintem ez borzasztó.
Ugyanígy volt, hogy vettünk Sziámi harcoshalat és nem szabad mellé rakni más halat, mert összeverekednek...és az eladó meg biztatott, hogy nyugottan vegyek mellé kisebb halakat...Szerintem ne hallgass az eladókra, bár biztos vannak sokan, akiknek nincsenek hátsó szándékait, de inkább vennék egy jó kis könyvet ami mindent leír.
Egy akvárium vize alapból tele van kórokozókkal. Mindegy, mit csinálunk vele, ez így van. (uv-val lehet sterilizálni, de többet árt, mint használ)
Kiirtani nem szabad őket, mert legyengül a halak immunrendszere, és bármilyen legapróbb fertőzés az egész állományt megöli. Ha egy hal jól van tartva, nem stresszel, akkor megfelelően működik az immunrendszere, és egy szintig védett a kórokozókkal szemben.
Viszont van úgy, hogy a baktériumok, vírusok, átlépik ezt a szintet. A megoldás nem az, hogy irtsuk ki őket, mert egyrészt nem lehet(több okból sem) másrészt ha valahogy megtesszük, mint említettem, rövid időn belül hullaház lesz az akiból.
Nem csak az akvarisztikában, más állattartásban is megfigyelhető, hogy a leghatékonybb módszer, ha nem megyünk fejjel a falnak, ill. a természet ellen. Ezeket a mikrobákat nem kiirtani kell, hanem kordában tartani!!!
Ezért meszelik ki pl. a haszonállatok ólját-istálóját, szórnak a baromfinak száraz homokot, fa hamut, hogy abban fürödjön...
Vagy hogy visszatérjünk az akvarisztikához, pl. 2 havolna felmelegítjük a hőmérsékletet 5-6 fokkal, majd lassan visszahűtjük, vagy sózzuk a vizet, ha nem tartunk olyan halakat, amik kifejezetten érzékenyek rá.
Tehát ha egy boltos ezt ajánlja, (tudva a tartott halak fajtáját, de kevés a kivétel) akkor becsüld, meg, mert ritka az az eladó, aki megoszt ilyeneket egy vevőve, vagy egyáltalán ezeknek a módszereknek a híve, nem egyből használhatatlan löttyöket akar rádsózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!