Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » "Szőrök" a növényeken! Mit...

"Szőrök" a növényeken! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vmi hal megenné?Vagy van valami ellene? kb 3-4 napja lett.
2010. nov. 28. 19:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló jó irányba indult el, annyit tennék hozzá, hogy kaptam egy növényt, amin ilyen alga volt, a hegyes hólyagcsigák és a nagy tányércsigák 2 nap alatt leették. Persze őket nem mindenki szereti betelepíteni, én jóban vagyok velük. A másik a törpe szívóharcsa, vele is fel lehet venni a harcot az alga ellen. De természetesen az okok megszüntetése a fontosabb.
2010. nov. 28. 21:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, és az ancistrus nem eszi meg ezt a fajta algát.
2010. nov. 28. 21:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Murr, az anci nem eszi meg? Akkor nekem nem tudom miért cuppantak rá, de ezek szerint ők nem ették csak a sügérek :) De nekik nagyon tetszett, állandóan csipkedték. Azt hittem az ancik ezt a fajta algát is szeretik.
2010. nov. 28. 21:34
 14/16 Frontosa ***** válasza:

Tudtommal egyetlen hal eszi meg az ecsetalgát, a Sziámi Ormányos Márna, nekem a Frontosa-s akváriumban van néhány és gyönyörűen ápolgatják az akváriumot! Nagyon kellemetlen ez az algafaj, úgy rátapad mindenre, hogy szinte kiírthatatlan. Valóban az említett okok miatt alakul ki, de könnyen be is lehet hurcolni, pl. növénnyel. Javaslom szerezz be 2-3 Ormányos Márnát, minden algafajt előszeretettel fogyaszt nem kis mennyiségben, nem drága és elég sok helyen be lehet szerezni. Előtte tisztítsd le a felületeket, a szilárd részeken a fogkefe leszedi, a növényekről egy előtte átmosott másra nem használt szivacs, pl. mosogatószivaccsal le tudod valamennyire tisztítani. Utána csinálj egy részleges vízcserét, majd mikor kitisztult a víz tisztítsd meg a szűrőt (ilyenkor általában megtelik), és mehetnek is a halak.

Nálunk sügeres körökben már egymás között kölcsönözzük őket, ha valakinek a baráti társaságban sok az ecset-, fonal stb. algája kölcsönadom 1-2 hétre őket és meg is van oldva. =)

Üdv,

2010. nov. 29. 08:36
 15/16 Frontosa ***** válasza:

Találtam egy oldalt neked!

[link]

Remélem segítettem!

Üdv,

2010. nov. 29. 08:56
 16/16 anonim ***** válasza:
21.34: Nem, az ancik kifejezetten válogatósak alga terén, ezt a fajtát nem eszik. Az idősebbek általában már semmilyen algára nem fanyalodnak rá, főleg ha el is vannak kényeztetve :)
2010. nov. 29. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!