Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » "Szőrök" a növényeken! Mit...

"Szőrök" a növényeken! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vmi hal megenné?Vagy van valami ellene? kb 3-4 napja lett.
2010. nov. 28. 19:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Akkor most vízinövényekről van szó?
2010. nov. 28. 19:54
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem epiláld vagy gyantázd le.
2010. nov. 28. 19:57
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha fekete akkor fonalalga. Nekem a sügérek leették, mikor úgy vettünk növényt. :) (afrikai sügérek, ancik)
2010. nov. 28. 19:58
 4/16 anonim ***** válasza:
Vagy inkább úgy írom h ecsetalga. Így jobban rá tudsz keresni. Felesleges mindenféle szert beletenni, ha olyanok a halaid akkor leeszik :)
2010. nov. 28. 19:59
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen,vízinövények.

Sötétzöldnek mondanám.Amúgy ezek a halak vannak az akváriumban:neonhalak,2 guppi,1 harcoshal,1 törpe gurámi,2 tisztítóhal (most nem jut eszembe milyen). Melléjük nem lenne veszélyes a sügér? Ők már egy ideje így jól megvannak.

2010. nov. 28. 20:03
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy vegyél sügért, csak azt h nekem azok vannak és azok megették. Meg ne próbálj venni melléjük, mert kinyírja őket. Sügért nem szabad semmivel összetenni :) Mekkora az akváriumod? Mennyit világítasz egy nap? Lehet h az lesz az oka, bár ecsetalga nem nagyon szokott szerintem ilyentől kialakulni. De kiderítjük :)
2010. nov. 28. 20:09
 7/16 A kérdező kommentje:
50 literes,háát,napi 10-12 órát megy a világítás.. van bent mellertük egy gömbmoha is,de annak semmi köze,ugye? az is ugyanolyan növény sztem :)
2010. nov. 28. 20:12
 8/16 anonim ***** válasza:

10-12 óra pedig jó, de inkább próbálj 12-t. Egyszerű ha veszel egy időkapcsolót és akkor nem kell kapcsolgatni (vagy nem tudom van-e) :)

Nincs kék fényed? Vagy pontosan milyen fénycső? Mert kék hatására jobban kialakul. Valamint a kevés/gyenge szűrés és a vízcserehiány miatt is. Mekkora szűrőd van, illetve cseréled a víz 30%-át pihentetett vízzel hetente?

2010. nov. 28. 20:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Szia!

A fénnyel nincs gond,azt szakboltban vettem,vizet 2 hetente szoktam cserélni,előtte 1-2 napig pihentetem. Valamiféle hal esetleg nem eszi ezt az algát?

2010. nov. 28. 21:10
 10/16 anonim ***** válasza:
Hm...akkor sajnos nem tudom mi lehet az oka :( Algaevőidnek (nem tudom pontosan milyenek vannak) szerintem le kellene hogy eszegessék, nekünk is rácuppantak rögtön, 2-3 nap alatt már nem volt a növényen semmi. Reméljük nálad is így lesz :)
2010. nov. 28. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!