Egy 30 literes akváriumban lehet tartani együtt Red cherry garnélát és neonhalat?
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
Örömmel hallom, mert jávait és gömbmohát mindenképpen akartam:D
Köszönöm a választ!
Igen, tudom hogy az nem egy szuper neonhal "tartály", viszont arra gondoltam hogy gyakorlok egy ilyen kicsin, és aztán befektetek egy 120 literesbe ami egy dél amerikai lenne.
Ha nagyobbb akváriumot szeretnél nézegesd a használtakat elég jó dolgokat ki lehet fogni én 15000-ért vettem egy 220 literest világítással és aljzattal együtt.
Persze előtte én egy 50 literesen gyakoroltam egy évig és sajna pár halat ki is nyírtam ezalatt az idő alatt.A neonhalaim pl mind elpusztultak sajna nagyon érzékeny jószágok.
Ha még nem volt akváriumod akkor csak óvatosan nehogy rögtön beletedd a neonokat és a garnikat mert megpusztul mint.
Várni kell kell velük mert nem a legstrapabíróbb jószágok.
Én is most akarok egy garnélásat berendezni.
Először pihentesd a vizet persze ezt lehet az akváriumban is 1-2 napot mindet járass közben szűrőt világítást utána adagolj valamien baktérium készítményt minden nap pl sera nitrivec-et 4-5 napon keresztül majd utána tedd be csak a neonokat,majd ha már kezd kialakulni némi alga akkor mehetnek be a garnélák is de nekik szerezz be jávai mohát vagy más mohafélét pl karácsofa mohát a kettő közül egyik mindenképp kelleni fog.
Ha mindent szépen fokozatosan teszel akkor nagyon kevés élőlényed fog elpusztulni illetve lehet,hogy egysem,de ha elsieted akkor tömeges elhullás lehet a vége.
Egyébként én is most tervezem a régi 50 literest beüzemelni garnélásnak jelenleg az algák megjelenésére várok,hogy találjanak enni majd maguknak.
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod!
Ezt a használt dolgot megfontolom. Már volt akváriumom, és nekem a neonok strapabíró kis jószágoknak tűntek.
Már hónapok óta nézegetem az akvarista honlapokat, és talán be tudnám vállalni.
Azt szeretném viszont még megkérdezni, amire nem találtam infót hogy a halakat a nap bármely szakában etetni (persze nem hajnali 3-kor) vagy csak reggel? Én estére gondoltam mert akkor tudnám élvezni a halak látványát:) Ha ezzel most egy nagyon nagy butaságot kérdeztem akkor bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!